Туск хоче призупинити надання притулку мігрантам у Польщі

Просмотров: 57
13 жовтня 2024 08:42

У Польщі мають намір тимчасово призупинити надання притулку мігрантам. У такий спосіб уряд країни намагатиметься поставити заслін нелегальні міграції, яка шкодить інтересам країни та її громадян.

Таку заяву зробив польський прем'єр Дональд Туск на зїзди своєї партії "Громадянська платформа", який відбувся у польській столиці, пише Bloomberg.

Туск представив своїм однопартійцям урядову програму, що отримала назву "Повернути контроль, забезпечити безпеку". За словами очільника польського уряду, однім із наріжних каменів цієї програми має стати тимчасове призупинення права на притулок. Дональд Туск також додав, що він обстоюватиме цю позицію також на рівні Євросоюзу, навіть якщо воно видаватиметься Брюсселю непопулярною і йтиме врозріз із міграційною політикою ЄС.

Щонайменше $100 тисяч: українцям оприлюднили вартість "крісла" голови МСЕК Закордонні ЗМІ пишуть, що Київ розглядає варіанти територіальних компромісів з РФ: у Зеленського відреагували на такі чутки Після ударів українських безпілотників по "Саваслейці" у росіян залишилося всього три носії "Кинджалів" Адвокатка заарештованої хмельницької чиновниці Тетяни Крупи оскаржує призначену їй заставу у суді

"Ми дуже добре знаємо, як це використовується Лукашенком і Путіним, контрабандистами, переправниками людей, торговцями людьми – як право на притулок використовується саме проти суті права на притулок", – обґрунтував Туск необхідність таких кроків.

Втім, очевидно йдеться не лише про нелегальних мігрантів із РФ та Білорусі, які можуть становити ризики для національної безпеки Польщі, але й про решту мігрантів, утримання яких стає для Польщі фінансовим тягарем. 

"Польща не поважатиме і не реалізовуватиме жодних європейських ідей, якщо є впевненість, що вони шкодять нашій безпеці", - заявив Туск. 

Чинний прем'єр також піддав критиці попередню команду урядовців, яка була сформована партією "Право і справедливість". Вони проводили занадто протекціоністську політику щодо мігрантів, через яку "Польщу де-факто затопила хвиля нелегальної міграції".

Його уряд має намір змінити міграційну політику. Це не означає, що урядовці категорично проти всіх мігрантів, які прибувають до їхньої країни, однак всі питання міграції тепер будуть узгоджувати з принципами безпеки та благополуччя громадян Польщі. Тобто перебування мігрантів у Польщі ніяк не має утискати прав корінного населення.

Нагадаємо, у Польщі знизився рівень підтримки українських біженців місцевим населенням. 




Похожие новости: