Користь піци для здоров'я
Хороший соус
Якість тесту може бути основою піци, але соус служить серцем цієї смачної страви. Червоний соус може надати кожному шматочку яскравості, тому можна з упевненістю сказати, що він також може поліпшити або зіпсувати піцу. Корисний соус для піци зазвичай готують з помідорів, які багаті антиоксидантами, такими як лікопін. Цей же елемент знаходиться в яскраво забарвлених ягодах, таких як полуниця або малина. Тому соус з томатів в піці теж олезен, як і ці ягоди. Наявність достатньої кількості лікопіну може знизити кров'яний тиск, мінімізувати холестерин і навіть допомогти запобігти раку.
Живильні речовини
Прикрашати піцу модними, шокуючими вивертами, такими як майонез, смажене курча, картопля фрі та інші жирні продукти, все одно що є холестерин при кожному укусі. Проте, звичайна піца, від італійської класики до улюбленої нью-йоркської піци, часто робиться з більш здорових і простих елементів. Додавання в піцу різних видів м'яса, наприклад шинки або яловичини, може стати чудовим джерелом нежирного білка. Також не потрібно турбуватися про переїданні хліба, оскільки тонке тісто піци може забезпечити найкраще поєднання вуглеводів, білків і жирів. Можна додати овочі в начинку, щоб кожну скибочку став ідеальним претендентом на збалансоване і правильне харчування.
Сир - відмінне джерело білка
Легко повірити, що сир шкідливий для здоров'я через його чудового смаку і текстури, але сир часто є ідеальною закускою для гуру здоров'я. Крім пісного м'яса з курки, яловичини, шинки або добавок з морепродуктів, сир може забезпечити організм необхідною білком для створення і відновлення тканин.
Майже всі в світі люблять піцу в усіх її варіантах і гастрономічному пишноті. Хоча багато людей думають, що це огидне задоволення, добре збалансований шматок піци корисний для здоров'я. Це може бути поживний сніданок, обід або вечерю, тому, якщо хтось пропонує додатковий шматок, немає причин відмовлятися.