Чоловіча вишиванка: модні тенденції

Переглядів: 2745

9 лютого 2019 11:30

Чоловіча вишиванка: модні тенденції фото

Сучасні чоловіки ретельно стежать за останніми тенденціями в світі моди, приділяють велику увагу своєму зовнішньому вигляду, вчаться одягатися стильно і зі смаком. Ось уже кілька сезонів поспіль дизайнери роблять ставку на етнічні мотиви. Тому образ сучасного українського чоловіка неможливо уявити без традиційної вишиванки. Саме про неї ми поговоримо в цій статті.

Різноманітність видів

Сорочка вишиванка чоловіча може бути в гардеробі практично будь-якого чоловіка, незалежно від його віку та роду діяльності. Пов'язано це з тим, що вона буває різних видів:

  • Традиційна. Вона виконана з сірого льону, а візерунок вишивається синіми, чорними і червоними нитками. Така сорочка буде добре поєднуватися з класичними джинсами і літніми бавовняними брюками, приносячи в повсякденний образ якусь родзинку. Крім того, сiрий колір не маркий i практичний.

  • Сучасна. Така вишиванка лаконічна, стильна, з невеликим орнаментом на грудях і рукавах. Вона підходить абсолютно до будь-якого стилю, так як досить нейтральна. Комбінуйте її з джинсами, шортами, брюками.

  • Патріотична. Така модель сорочки відрізняється помітною червоно-чорною вишивкою на білому або сірому тлі. Вона може стати основою для створення класичного патріотичного образу.

  • Святкова. Така вишиванка має багатий дизайн, який підкреслює високе положення чоловіка в суспільстві. Орнамент на ній досить масивний, але в той же час елегантний. Полотно може бути як традиційного білого кольору, так і чорного.

Серед такого різноманіття кожен зможе підібрати ідеальну для себе вишиванку. Великий вибір моделей пропонує інтернет-магазин «Етнодім».

Значення орнаменту

У давнину вважалося, що візерунок, вишитий на сорочках, має магічну силу. Тому при виборі вишиванки обов'язково звертайте увагу на елементи вишивки, щоб зрозуміти її прихований сенс:

  • ромб — примножує достаток в сім'ї, сприяє вдачі у комерційних справах;

  • квадрат — приносить в життя гармонію, щастя, радість.

  • трикутник — захищає від злих духів і нежитi. Він також збереже від зглазу.

Таким чином, якщо вірити давнім віруванням, вишиванка може направити життя в правильне русло і зробити її володаря щасливим.

З чим носити?

Багато хто думає, що вишиванка не може вписатися в гардероб сучасної людини. Однак цю думку давно спростували імениті дизайнери і стилісти, які органічно впроваджують традиційний український одяг в стиль чоловіків 21 століття. Як показує практика, сорочка з візерунком легко комбінується з великою кількістю речей, а тому є незамінною в гардеробі.
В повсякденному житті головне — це зручність і практичність. Тому вишиванку слід комбінувати з улюбленими джинсами. Що стосується взуття, то відмінний варіант — це кеди або м'які туфлі.
Якщо дрес-код на роботі дозволяє, то сорочку можна використовувати в якості альтернативи дiловiй сорочці. Яскравий орнамент розбавить нудний образ офісного працівника і зробить його оригінальним. Доповнити образ слід аксесуарами в класичному стилі.

*




Схожі новини: