Топ-3 фейки, які завоювали увагу та любов українців

Переглядів: 1036

2 квітня 2019 17:00

Топ-3 фейки, які завоювали увагу та любов українців фото
До дня фактчеку паблік "По той бік новин" вирішив нагадати про цікаві фейки.

😲Українська валюта визнана найкрасивішою в світі. Кажуть, що таке рішення прийняли за підсумками щорічного засідання комісії з питань естетики Міжнародного фінансового банку 😲😲😲. Насправді, цей фейк взагалі подвійний - вперше він виник у 2009 році і облетів усі ЗМІ, а потім ще раз - у 2013. Автори - КВК-команда, яка готувалася до участі чи то в конкурсі, чи то у новому скетч-шоу. Новина про гривню облетіла усі українські ЗМІ, а потім "перекинулася" на болгарські (болгарський лев, за версією авторів, посів четверте місце - а це, як не як, привід для гордості). Подейкують, що свого часу навіть Нацбанк включив цю тезу до однієї із презентаційних брошур - але нам її не вдалося віднайти).

😲Наступний сезон серіалу "Комісар Рекс" зніматимуть у Львові - таку "утку" запустили студенти УКУ в рамках експерименту у 2016 році. Вони створили сторінку у соцмережах і почали її наповнювати інформацією українською та німецькою мовами, показували ілюстрацію до сцен, спілкувалися з читачами. Цю новину надрукували десятки ЗМІ та поширили тисячі користувачів у фб.

😲На Буковині фермер вирощує ананасове поле - таку історію запустив блогер Володимир Антонюк. "Новина" спрацювала - її розтиражували медіа. Особливо нас порадувала інформація: "Для посадки кафедра рідкісних тропічних рослин ЧНУ імені Юрія Федьковича підготувала саджанці молодих ананасів" 🤣. Майже як український підрозділ всесвітньої організації управління та океану:)




Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: