Как создаются фейки

Переглядів: 1068

7 травня 2019 14:09

Как создаются фейки фото
О том, как создаются фейки, и про его технологию

"Знаєте, як роблять фейки? Ні-ні, ми не про гроші, ми про технологію.

Беруть частину правди, домішують більшу частину брехні - і вуаля. Готово, їжте, люди добрі.

👉Саме так робить Олександр Дубінський на своєму сайті та пабліку в фб "АД". Наприклад, з останнього: пише, що Супрун виводить гроші через Patriot Defence / Захист Патріотів. Так, це саме та ГО, яка працює виключно на гроші української діаспори і не отримувала жодного разу кошти з держбюджету. Саме завдяки цій організації від початку бойових дій на Донбасі курс бійця-рятувальника пройшли більше 30 000 бійців та понад 5500 курсантів. Завдяки підтримці українців усього світу вони отримали понад 21 тисячу індивідуальних аптечок.

👉Окремо такі тренінги організація проводить і для медиків. Наприклад, у жовтні 2017 року 6-денний тренінг пройшов на базі Тернопільської університетської лікарні для лікарів Тернополя й області. Саме це лягло в основу фейка. Ще раз: організація проводила цей курс за гроші української діаспори, як і решту тренінгів.

👉Коли є якийсь "скандальний" матеріал, завжди треба дивитися на першоджерела. Переходимо за лінками у тій статті - там листи від керівництва Тернопільського медуніверситету, розрахунки із захмарними сумами, листи від МОЗ. І все б нічого, якби не одна деталь. Усі офіційні документи завжди оформлюються на офіційних бланках. Обов'язкова умова: вихідний номер і підпис.

👉У тих документах, на які посилається "стаття", - жодного підпису немає, жодного вихідного номеру немає. На листі до МОЗ із захмарним кошторисом і оплатами навіть офіційної шапки немає - певно не знали, де взяти або як оформити. Такі документи ми теж можемо зробити у ворді і скільки завгодно на них посилатися - такого понаписуємо, що аби витримали😈

👉Більше того, скріншот листа від МОЗ на Кабмін - теж фейковий. Такий документ із МОЗу ніколи не виходив🤷‍♀

👉Заради справедливості скажемо: достовірні джерела у тій "статті" є: лінк на законодавство і головні сторінки офіційних веб-сайтів університетів (загальна інформація - наше все). Решта посилань - це всілякі статті у стилі "зради", і "все пропало" або ж документи, склепані у ворді.

Тепер про гроші і ще один метод напівправди.

👉Курс для медиків проходив у жовтні 2017 року безоплатно для всіх учасників (і без будь-якого залучення коштів бюджету). У 2018 році з державного бюджету дійсно виділили 20 млн грн для підготовки та підвищення кваліфікації студентів з надання домедичної допомоги. Ці кошти було розподілено на 22 навчальні заклади, завдяки чому навчання пройшли майже 8 тисяч осіб. Ось офіційне джерело.

❓Що зробив пан Дубінський? Взяв оту цифру 20 млн, що виділені у 2018 році на навчання, і доклеїв до тренінгів Захисту патріотів, які проходили у 2017 році. Кілька оціночних суджень, кілька шитих білими нитками зв'язків, кілька фейкових листів (без будь-яких вихідних даних) - готово!

😊І на закінчення про хороше: в травні цього року Захист патріотів проведе ще один курс у Тернополі на базі тієї ж університетської лікарні. І знову зробить це повністю за кошт благодійних внесків".

Об этом сообщается в паблике "По той бік новин" в Фейсбуке.


Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: