Почему неважно, разрешали ли вы Фейсбуку использовать ваши фото

Переглядів: 955

4 липня 2019 09:49

Почему неважно, разрешали ли вы Фейсбуку использовать ваши фото фото

В очередной раз по социальным сетям гуляет некое письмо-запрет на использование ваших фото и картинок. "По той бік новин" разъясняют, почему в этом запрете нет никакого смысла.

"Заходимо у Фейсбук, а тут одразу кілька наших підписників просять пояснити, що це за ... нісенітниця (див. зображення нижче).

Це старезний циклічний фейк. Нові старі листи щастя. Це той випадок, коли репостять «аби було». Мовляв, набирають чинності «нові» правила фейсбуку і - о сили небесні - я повідомлю фейсбук, що мої персональні дані є об’єктами мого авторського права. Бо «Зміст цього профілю є приватною і конфіденційною інформацією». Бо тепер фейсбук - публічна компанія.

Ага, компанія Фейсбук стала публічною ще 17 травня 2012 року. Компанія стає публічною, коли її акції почали розміщувати на біржі.

Взагалі це повідомлення недолуго перекладене на українську мову. Воно гуляє соціальними мережами у різних варіаціях ще з 2011 року. В перших варіантах було цікавіше.

Давайте по пунктах:

Розміщення на стіні у Фейсбук означає… абсолютно нічого це не означає. Жодні заходи, щоб захистити конфіденційність користувачів ніхто вживати не буде. Репост такого повідомлення - це лише поширення фейків і засмічування свого профілю.

UCC 1-103 1-308 — «Uniform Commercial Code» - Єдиний комерційний кодекс США, що не має до України жодного відношення. Це як НАСА Україна і кульові блискавки.

Римський закон - боги перекладу - йдеться про Римський Статут Міжнародного кримінального суду, який встановлює чотири основних міжнародних злочини: геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини і злочини агресії. Потім було додано інші злочини.

3 липня. Звісно ж, третього липня вступають правила Фейсбуку. Через місяць буде 3 серпня. В універсальних "текстах" люблять пистаи "завтра". Ну а коли ж іще?

Все, що ви дозволяєте і не дозволяєте використовувати у фейсбуці зазначено в правилах користування соціальною мережею, на які ви погодилися під час реєстрації (так-так, це ті правила, які ніхто не читає, а потім репостить отаку дурню). Також рекомендуємо переглянути налаштування приватності у своєму профілі - це значно корисніше для ваших персональних даних, аніж копіювання тексту.

P.S. В інших, старіших або іншомовних версіях таких повідомлень кажуть, що персональні дані у Фейсбук є об’єктами авторських прав. Персональні дані і об’єкти авторського права співвідносяться один з іншим як Місяць і плавлені сирки (ну є ж люди, які вірять, що Місяць зроблено із сиру). Персональні дані - це будь-яка інформація, яка дозволяє зрозуміти, кому вона належить: паспорт, ІНН, прізвище, ім’я, по батькові, дата народження і т.д. Об’єкти авторського права - це результати творчої праці автора: картини, малюнки, комікси, тексти, музика і т.д".



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: