Реклама

Достойно внимания. Дозволять продаж землі - буде громадянська війна

Переглядів: 657

11 липня 2019 12:51

Достойно внимания. Дозволять продаж землі - буде громадянська війна фото

«Чорна хмара насувається на Україну», - так коротко і влучно Олег Ляшко окреслив ймовірне майбутнє нашої країни, якщо стара і нова влада, об’єднавшись у новому парламенті, дозволять продаж землі іноземцям на догоду МВФ.

Реалізація цього плану не лише зробить українців батраками, але й призведе до громадянського протистояння, застеріг лідер Радикальної партії.

За інформацією політика, Володимир Зеленський вже пообіцяв світовим лідерам і кредиторам запровадити в Україні ринок землі.

«Цей план - це початок громадянської війни не лише в селі, а й у всій Україні. Хто купить землю? В українських селян грошей нема, тому сюди прийдуть іноземці з мішками грошей, яким дають кредити під 0,5% річних. Виснажать чорноземи в погоні за швидкими заробітками, отруять грунт хімікатами, потруять бджіл, худобу, бо коли не своє - то не шкода. Іноземцям не треба інфраструктура у селі, вони не будуть проводити туди газ і воду - це означає, що село вимре і мільйони селян залишаться без роботи. Ніхто із тих, хто сьогодні рветься до влади, не знає, як живе село. А Радикальна партія знає і не дасть їм продати українську землю та вбити село», - наголосив лідер РПЛ.

Ляшко розповів, яку альтернативу пропонує його команда.

«Пріоритетом має бути не продаж землі іноземцям, а подолання бідності, відновлення виробництва і агропереробки в селі. Тоді мільйони українських заробітчан, значна чистина яких - із села, повернуться додому. А ті власники паїв, які хочуть продати землю, - нехай продають її за ринковою ціною до Державного земельного банку. Пай має коштувати не менше 30 тисяч доларів, а під Києвом - від 50 тисяч. Ці парламентські вибори - це бій за землю. Ми маємо виграти цей бій, щоб земля годувала українську націю!» - звернувся Ляшко до людей.

Нагадаємо, лідер Радикальної партії є ініціатором змін до Конституції, в яких пропонує зробити основою аграрного устрою країни фермерські господарства, а не латифундії, щоб земля належала тим, хто на ній працює. Окрім того, Ляшко хоче скасувати плату за переоформлення землі на дітей.

І вимагає платити за оренду паїв не менше 15% на рік.




Схожі новини: