Новоспечений голова Запорізької ОДА має запорізьке коріння, але володіє бізнесом в Західній Україні

Переглядів: 978

21 серпня 2019 16:45

Новоспечений голова Запорізької ОДА має запорізьке коріння, але володіє бізнесом в Західній Україні фото

Як стало відомо, уряд схвалив кандидатури кількох голів обласних державних адміністрацій, у тому числі запорізького. З пропозиції президента України Володимира Зеленського головою Запорізької ОДА став бізнесмен Віталій Туринок.

Кажуть, що його кандидатуру палко відстоював майбутній нардеп від Запоріжжя Євген Шевченко. Перед цим звучали прізвища Боговіна та Калімана.

Журналісти видання «Гетьман» зібрали те, що відомо про очільника Запорізької ОДА з відкритих джерел.

Зі сторінки Віталія Туринка в Facebook можна припустити, що новопризначений високопосадовець любить подорожі та рибалку, а також в реальному житті товаришує з запорізькими «віпами», як то власник мережі АЗС ZOG Олег Сєровський.

Хоча Віталія Туринка представники провладної команди вже починають позиціонувати як «запорізького» губернатора (і він справді має запорізьке коріння), офіційна бізнес-активність нового очільника ОДА сконцентрована в Західній Україні. Так, він є засновником Рівненського домобудівного комбінату, підприємств «Волиньферрометал» та «Інтертрейд» з Луцька тощо.

Зазначимо, що близько 10 років тому Віталій Туринок був одним з топ-менеджерів запорізького ТОВ «Постулат» і входив до групи, яка володіла, по суті, холдингом багатьох українських підприємств, пов’язаних з будівельною сферою та виробництвом металоконструкцій. Так, наприклад, в 2008 році Віталій Туринок володів більш ніж 40% Могилянського заводу будівельних матеріалів і входив до наглядової ради підприємства.

Источник: Форпост



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: