В прикордонних з Україною районах ворог рф продовжує розміщення ракетних комплексів

Переглядів: 600

20 червня 2023 14:12

В прикордонних з Україною районах ворог рф продовжує розміщення ракетних комплексів фото

Армія рф біля Брянської області розмістила РК "Бал", який використовує протикорабельні Х-35, це ознака того, що в загарбників дефіцит високоточних ракет.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Так, відомо про певний дефіцит "Калібрів", "Іскандерів", "Кинджалів", ракет Х-101, Х-555. "Бал" використовують як альтернативу заміні високоточній та далекобійній зброї, - каже Ігнат.

"Вочевидь, якби були пуски, вже про це було відомо. Так, поки що ми маємо ту загрозу (застосування "Бал" - Ред.). Відповідно, реагувати на ці загрози потрібно. Я думаю, що вище військове має вже певну певні варіанти щодо протидії і цій загрозі", - каже речник.

Ігнат також додав, що такий комплекс не єдине, що має армія рф. Зараз армія рф використовує усі наявні сили та засоби для того, аби бити ракетами українців. Ігнат наголосив, що передусім ворог проводить активну повітряну розвідку по всій лінії розмежування, а також по всій лінії фронту.

"Дуже багато безпілотників стежать за пересуванням наших військ. Противник використовує постійно винищувальну авіацію. Це СУ-35 передусім для того, щоб завдавати ударів керованими авіабомбами",- сказав він.

Ігнат повідомив, що противник застосовує ці типи озброєння. Зокрема, комплекс "Бал" з півночі призначений для знищення кораблів.




Схожі новини: