Льотчик у відставці з Бердянська працював на ворога, - СБУ

Переглядів: 591

21 червня 2023 11:48

Льотчик у відставці з Бердянська працював на ворога, - СБУ фото
Контррозвідники викрили екс-військового, який збирав дані про колег та аеродроми ЗСУ

Колишній льотчик з окупованого Бердянська став російським агентом і збирав дані про колег та аеродроми. Наразі йому оголошено підозру у державній зраді.

Ще на початку повномасштабного вторгнення рф бердянець зв'язався зі своєм колегою - командиром 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку зс рф і запропонував допомогу. В якості такої він передавав ворогу дані про діючих українських пілотів. 

"Передусім агресора цікавили фахівці, які мають практичний досвід управління літаками Miг-29, CУ-24, СУ-25, СУ-27, Ан-26 та Іл-76, а також вертольотами Мі-8 та Мі-24, - повідомляють в СБУ. - Ці відомості рашисти планували використати для спроб вербування українських льотчиків на користь країни-агресора. Для збору персональних даних зрадник обдзвонював колишніх однокурсників і «в темну» розпитував у них «потрібну» інформацію, у тому числі додаткові контактні дані, місця проживання та несення служби". 

Зібраних даних вистачило для повідомлення підозри екс-льотчику у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Покаранням за такий злочин може стати довічне ув'язнення. Але поки бердянець не затриманий та співробітники СБУ докладають зусиль, щоб бердянець був притягнутий до відповідальності. 




Схожі новини: