Які райони потрібно буде евакуювати у разі теракту на ЗАЕС – розповідь Малашко

Переглядів: 3373

26 червня 2023 19:48

Які райони потрібно буде евакуювати у разі теракту на ЗАЕС – розповідь Малашко фото

ЗОВА та профільні служби Запоріжжя почали проводити навчання на випадок теракту на ЗАЕС. Хоча із щоденних звітів МАГАТЕ відомо, що загрози немає.

Про це розповів очільник ЗОВА Юрій Малашко.

Він підказав, що на сайтах МВС, ДСНС та Запорізької ОВА є розділи, в яких по пунктах розписано, що робити у разі вибуху на Запорізькій атомній електростанції.

«Найголовніше - зберігати спокій. Закупорити всі щілини, зробити певний запах води та продовольства. Усю їжу бажано зберігати у холодильнику чи в прохолодному місці. Одна з найголовніших порад: у разі отримання тих чи інших повідомлень включати всі необхідні ресурси, де можна прочитати, що необхідно робити. Ми будемо всю інформацію надавати. Відразу», - каже Малашко.

«Радіація – це не вирок. Якщо всі мешканці слухатимуть ці поради та виконуватимуть, це взагалі ні до чого не приведе. Все буде добре», — сказав Владислав Гусинський, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДСНС у Запорізькій області.

Перед цим кабмін повідомив, що евакуації підлягає 50-кілометрова зона: Долинська та Біленківська громади, а також Хортицький та Дніпровський райони Запоріжжя. Місцева влада розглядає варіант прийому людей з окупованих територій, якщо така потреба буде.

«Вже є пункт евакуації. Із залізницею є вже всі домовленості необхідні та також із приватними перевізниками. З керівниками інших областей також є домовленість щодо прийому наших, у разі потреби, людей», - додав очільник ЗОВА.

Вони також зазначають, що радіус забруднення не буде таким, як у Чорнобилі.




Схожі новини: