Чергова важка втрата: в бою під Оріховом загинув журналіст-воїн

Переглядів: 1909

29 червня 2023 14:09

Чергова важка втрата: в бою під Оріховом загинув журналіст-воїн фото
Антон Клітний пішов на війну добровольцем

На Запорізькому напрямку днями загинув командир взводу, молодший сержант Антон Клітний. Життя журналіста-воїна забрав осколок, який поранив його під час бою поблизу Оріхова. 

До початку повномасштабної війни Антон Клітний працював юристом та громадським активістом, а також журналістом "СтопКору". А з 24 лютого чоловік пішов у військо.

"На війну він пішов не за повісткою. Ще до війни, коли стало очевидно, що вона почнеться, Антон рішучо сказав: "Я піду захищати країну. Відчуваю, що будуть військові дії. Я мушу бути там!" І записався в тероборону. Захищав Київ. Потім його перекинули на запорізький напрямок, де він і загинув", - повідомила колега Антона - Роксолана Арійончик. 

Антон родом з Донецька, у 2014 році, коли росія вперше напала на Україну, переїхав з родиною до української столиці. На фронті боєць показав себе з гарного боку, був командиром взводу і дбав про підлеглих. 

"Ту позицію захищало п'ять осіб. Двох з них Антон відіслав у тил за якимись справами, тим самим зберіг життя частині бійців, а сам як командир залишився на лінії вогню. Забрати наших загиблих воїнів змогли лише через дві доби після трагедії, теж під обстрілами і з великим ризиком для життя", – цитує маму загиблого Наталію Клітну Spilka News.

У воїна залишилися дружина – журналістка "Суспільного" Анастасія Клітна – та маленький син. 




Схожі новини: