Катастрофа на ЗАЕС: які чотири області постраждають найбільше – експерти Енергоатома (МАПА)

Переглядів: 1811

1 липня 2023 23:13

Катастрофа на ЗАЕС: які чотири області постраждають найбільше – експерти Енергоатома (МАПА) фото

ЗАЕС наразі захоплена терористами рф. Фахівці Енергоатома розповіли про найбільш вірогідний розвиток подій на ЗАЕС, якщо окупанти підірвуть АЕС.

Про це повідомили в Енергоатомі.

Так, радіація накриє Запоріжжя та ще три сусідні області. 

"Експерти Енергоатома розробили найбільш прогнозований сценарій можливого розвитку подій на ЗАЕС, коли внаслідок аварії, спричиненої терактом, радіаційна хмара охопить чотири області України", - кажуть фахівці.

Йдеться про Запорізьку, Миколаївську, Дніпропетровську та Херсонську області. Саме вони розташовані у зоні найбільшої ймовірної небезпеки. ТОму ту провели масштабні навчання.  

Під час навчань розробилися різні сценарії можливої аварії на ЗАЕС, виявлено, що аварія вплине на Україну, й на сусідні держави.

"Ускладнює ситуацію той факт, що росіяни відрізали нас від системи моніторингу ситуації на станції. Але і цей момент ми теж враховували під час навчань", – прокоментував ситуацію міністр енергетики Герман Галущенко.

Нагадаємо, що 29-30 червня в Україні відбулись масштабні навчання на випадок можливого теракту на окупованій Запорізькій АЕС. Схожі тренувальні навчання вже проводилися 2022 року, але нинішні обставини суттєво відрізняються від торішніх: рівень загрози теракту дедалі вищий, а ситуація на станції – ще гірша.

 




Схожі новини: