Повний неадекват: стало відомо, ким рф замінить "вагнерівців"

Переглядів: 553

5 липня 2023 13:44

Повний неадекват: стало відомо, ким рф замінить вагнерівців  фото

Кремль готує до відправки в Україну чеченських бойовиків та засуджених рф – таким чином вони намагаються заповнити пробіл від виведених з полю бою «вагнерівців».

Про це пише Bloomberg, посилаючись на розвідку Європи.

Так, за словами анонімних чиновників, москва відправила велику кількість людей у Бахмут після того, як наприкінці травня ПВК "Вагнер" пішла звідти, росія відчула шалений дефіцит сил на окупованих територіях півдня України.

Відомо, що дії Пригожина, який став найбільшою загрозою для путіна за його 24-річне правління, позбавив російські сили частини досвідчених бійців.
Міноборони рф не повідомляє, скільки найманців "Вагнера" підписали контракти на службу до 1 липня. Пригожин звинуватив міністра оборони шойгу у спробі "знищити" "Вагнер" своєю вимогою.

В управлінні розвідки України кажуть, що "вагнерівці" не з'являться на полі бою у значній кількості, Буданов додав, що це угруповання є "найбоєздатнішим російським підрозділом, який зміг досягти успіху за будь-яку ціну".

Bloomberg зазначає, що вербуючи засуджених, міноборони росії постійно збільшувало кількість ув'язнених в армії приблизно до 15 тисяч, і загальна кількість зростатиме і далі, заявили європейські чиновники. Близько 2 тисяч служать у штрафних частинах "Шторм С".

Глава Чечні рамзан кадиров у свою чергу заявив, що 7 тисяч військових уже перебувають в Україні, а ще 2400 проходять підготовку для двох нових полків міноборони.

"Чеченські бойовики на війні поки не показали помітної ефективності. Деякі фахівці називають їх "батальйонами TikTok" за те, що вони були активнішими в соціальних мережах, ніж у боях", - пише Bloomberg.




Схожі новини: