Кремль знищує власну систему мобілізації та оперативного розгортання, - ДЕТАЛІ

Переглядів: 579

6 липня 2023 12:24

Кремль знищує власну систему мобілізації та оперативного розгортання, - ДЕТАЛІ фото

Москва веде роботу з рекрутування контрактників, пропонуючи їм гроші, таким чином намагаються поповнити втрати на війні не якістю, а кількістю.

Про це сказав військовий експерт Сергій Грабський.

“Йдеться не тільки про кількість. Так, кількість росіяни можуть набрати, вони мають достатньо фінансових ресурсів від нафтових і газових надходжень для того, щоби рекрутувати людей. Але тут ідеться ще й про фактор часу”, - сказав фахівець.

Грабовський додав, що для того, щоб підготувати танковий екіпаж, необхідно щонайменше три-чотири місяці, за найскромнішими підрахунками. Якщо говорити про підготовку льотчиків - йдеться вже не про місяці, а про роки. 

“Ми говоримо про місяці, місяці і місяці підготовки. Тому кількісно вони ще можуть заповнити якісь втрати, але якісно просто не мають тієї системи, яка дає їм змогу швидко і послідовно проводити підготовку особового складу. Росіяни зробили все, аби знищити свою систему мобілізаційного та оперативного розгортання. Якщо простими словами говорити, можна мати тисячу тонн залізної руди і з цієї тисячі тонн не зробити навіть одного цвяха. Власне, Росія не вміє робити цвяхи на сьогодні. Це ілюстративний приклад того, що вони не можуть відновити бойовий потенціал”, - додав експерт.

Наразі для росії є найбільшою проблемою наявність молодшого, середнього і старшого командного складу, каже Грабський. 

“Із цим [в окупантів] є великі труднощі. У них просто банально не вистачає командирів для того, щоб забезпечити формування навіть тактичних підрозділів. Сержантський склад - це зовсім інша історія. Сержант у Росії завжди був солдатом із личками, він не мав жодних командних прав, а просто був таким же простим виконавцем наказів, як і солдат без личок, тобто рядовий склад”, - пояснює експерт.

Він додав, що глобальні проблеми, які не можуть бути вирішені найближчим часом без певної кардинальної перебудови і зміни самої структури, зазначив Грабський.

“А росіяни роблять усе можливе, щоб цю структуру не змінювати, не переробити, позаяк вона призведе просто до революційних змін, а це вже підриває основи кремлівського режиму”, - сказав він.

 




Схожі новини: