Компенсація роботодавцю: у Запорізькій області за працевлаштування переселенців платять гроші

Переглядів: 460

22 липня 2023 10:14

Компенсація роботодавцю: у Запорізькій області за працевлаштування переселенців платять гроші фото

З початку року Запорізька обласна служба зайнятості  прийняла 178 рішення щодо надання компенсації роботодавцям витрат на оплату праці за працевлаштованих 343 осіб з числа ВПО.  На рахунки роботодавців перераховано 3,9 млн. грн.

Як розповіла директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік, компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій надається у розмірі 6700 грн щомісяця за кожну особу, за яку роботодавець сплачує єдиний соціальний внесок.

Програма працює в  період дії воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

Постановою КМУ від 20.03.2022 р. № 331 визначений Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи.

Загалом 122 роботодавці скористались цією програмою стимулювання працевлаштування  внутрішньо переміщених осіб.

Найбільше внутрішньо переміщених осіб працевлаштовано до таких сфер економічної діяльності:

переробна промисловість – 128 осіб;

оптова та роздрібна торгівля - 65  осіб;

діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування - 27  осіб.

Серед підприємств регіону, які вже працевлаштували внутрішньо переміщених осіб, у лідерах АТ «Мотор Січ»  - працевлаштовано 60 осіб на посади токаря, слюсаря-ремонтника, електромонтера, слюсаря з механоскладальних робіт; Казенне підприємство “Науково-виробничий комплекс “Іскра” – 23 особи, ТОВ «Запорізький авіаційний ремонтний завод «МІГРЕМОНТ» - 10 осіб, КП «Водоканал» - 8 осіб.

Впродовж І півріччя 2023 року на обліку в центрах зайнятості Запорізької області перебували 1887 внутрішньо переміщених осіб, із них мали статус безробітного 1638. За цей період працевлаштовано  345 осіб.

Роботу знайшли медичні та інженерні працівники, службовці, бухгалтери, продавці, касири, слюсарі, водії автотранспортних засобів, електромонтери, адміністратори. А також певна кількість безробітних працевлаштовані на некваліфіковані роботи: охоронник, вантажник, молодша медична сестра, укладальник-пакувальник та ін.

Станом на 01.07.2023 року на обліку в центрах зайнятості Запорізької області перебуває 601 внутрішньо переміщена особа, із них 476 осіб мають статус безробітного. Більшість з них – люди з тимчасово окупованих територій Запорізької області – 410, Донецької області – 111, Луганської області – 23, Херсонської області – 15, повідомляє прес-служба Запорізького обласного центру зайнятості.

 

               

 




Схожі новини: