Наступний пішов: ДБР повідомило про підозру у держзраді екснардепу Рабіновичу

Переглядів: 498

26 липня 2023 12:00

Наступний пішов: ДБР повідомило про підозру у держзраді екснардепу Рабіновичу фото

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді колишньому народному депутату від забороненої політичної партії “ОПЗЖ” Вадиму Рабіновичу.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора народному депутату України IX скликання від забороненої на теперішній час політичної партії «ОПЗЖ» повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, будучи народним депутатом України, з 2019 до 2021 року підозрюваний у своїх численних виступах та інтерв’ю систематично оприлюднював та розповсюджував серед населення України маніпулятивні висловлювання. Вони несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву рф досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала державі-агресору ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Також він розповсюджував серед політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

Рабіновичу загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі політик переховується в Ізраїлі. Туди він виїхав на початку російського вторгнення. ДБР запросило правову допомогу в Ізраїлі.




Схожі новини: