На лінії вогню: ворог продовжує нищити міста і села Запорізької області

Переглядів: 548

20 серпня 2023 09:47

На лінії вогню: ворог продовжує нищити міста і села Запорізької області фото

За добу 19 серпня на Запоріжжі зафіксовано 80 ворожих обстрілів  

Під ударом ворога на Запоріжжі знаходилися 24 населені пункти. Як інформує начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко, військовослужбовці рф атакували з БПЛА Гуляйполе, Ольгівське, Левадне та Павлівку, здійснили 9 ударів з РСЗВ по Новодарівці, Гуляйполю, Полтавці, Левадному, Темирівці, Кам'янському та Степовому, а також два авіаційні - по Єгорівці.

Зафіксовано 65 артилерійських обстрілів по території Оріхова, Залізничного, Малої Токмачки, Чарівного, Червоного, Яблукового, Преображенки, П'ятихаток, Плавнів та інших сіл на лінії вогню.

Під час артобстрілу по Оріхову,  поранення отримав 56-річний чоловік: його доставлено в лікувальну установу.

А у Гуляйполі загинула місцева мешканка. Ранок громада провела під обстрілами з РСЗВ та артилерії. На жаль, під ударом опинилося подружжя: 56-річна жінка загинула, а 61-річний чоловік отримав поранення. Його оперативно доставлено до лікувальної установи.

Наразі надійшла інформація про руйнування 9 об'єктів інфраструктури, житлових будинків та сільськогосподарської техніки.

Гасили пожежі і ліквідовували вибухонебезпечні предмети

19 серпня сапери ДСНС вилучили бойову частинку та залишки від ракети, касетний елемент та залишки снаряду від системи залпового вогню «Ураган», які виявили у населених пунктах Василівського та Запорізького районів. Вибухонебезпечні предмети, за повідомленням пресслужби ГУ ДСНС в Запорізькій області, знищені фахівцями-піротехніками з дотриманням правил безпеки.

Внаслідок обстрілів сталося 9 пожеж у населених пунктах Пологівського району. Рятувальники ліквідували загоряння житлового будинку на площі 60 кв.м, даху другого житлового будинку на площі 80 кв.м, а також двох господарчих споруд на загальній площі 60 кв.м. Через постійні обстріли 5 разів горіла суха трава на відкритій території загальною площею 3,4 га.




Схожі новини: