Рятують усмішки на передовій: на Запорізькому напрямку до нацгвардійців приїжджали стоматологи

Переглядів: 372

6 вересня 2023 09:12

Рятують усмішки на передовій:  на Запорізькому напрямку до нацгвардійців приїжджали стоматологи фото

На Запорізькому напрямку нацгвардійцям надали професійну стоматологічну допомогу завдяки виїзному стоматологічному кабінету, який був створений за підтримки закордонних партнерів церкви Mosaik у Лос-Анджелесі, США.

Ця ініціатива підтримує здоров'я захисників, які безпосередньо виконують бойові завдання на передовій.

Як зазначається на фейсбук-сторінці 23 бригади охорони громадського порядку "Хортиця" НГУ,  один із засновників благодійної справи - військовослужбовець Збройних сил України на псевдо Лівсі. Щодня разом зі своєю командою він надає побратимам безоплатні стоматологічні послуги.

"Ми працюємо в цьому напрямку ще з 2014 року. В АТО я провів декілька місяців на місцях близьких до передової Донецького напрямку, - розповідає Лівсі: - З початком повномасштабної збройної агресії росії проти України, ми разом з капеланським батальйоном “Маріуполь” вирішили збудувати мобільний стоматологічний кабінет досить високого рівня з сучасним стоматологічним обладнанням. Наша ідея стала реальністю, і якраз у цьому році, наприкінці літа, ми розпочали надавати послуги. Останні два тижні ми працюємо щоденно."

Робота виїзного стоматологічного кабінету є корисною і важливою справою для військових. Здорові зуби - це необхідність на передовій. Нацгвардійці надзвичайно вдячні за можливість отримувати якісну медичну допомогу від профільних фахівців там, де як правило, для цього немає ніяких умов, а потреба в лікуванні майже завжди виникає непередбачувано і гостро.

"Над цією благодійною справою працюють не лише волонтери, але й лікарі, які допомагають забезпечити військових всім необхідним для лікування. Результатом ініціативи стає більше здорових усмішок, моральна підтримка та збереження здоров'я українських захисників", - зазначається в повідомленні.




Схожі новини: