У Запоріжжі затримали наркоторговців, які збували метадон

Переглядів: 348

12 вересня 2023 15:00

У Запоріжжі затримали наркоторговців, які збували метадон  фото

Злочинці збували метадон та інші наркотичні речовини на території Запорізької області.

Під час проведення низки оперативних заходів правоохоронці задокументували факти незаконної діяльності всіх фігурантів. Свій товар зловмисники збували нарокозалежним особам у спосіб «із рук в руки».

8 вересня працівники управління боротьби з наркозлочинністю разом із слідчими Запорізького райуправління поліції провели п’ять санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, а також у їхніх автомобілях. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

У результаті проведених слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили понад 140 пігулок лікарських засобів, заборонених в обігу (метадон, морфін, метафін та зопіклон), понад 30 грамів метадону у кристалізованому вигляді, електронні ваги, 6 мобільних телефонів, 11 банківських карток, сім-карти та грошові кошти, ймовірно здобуті злочинним шляхом.

Одного з наркоділків - 56-річного чоловіка затримано на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На цей час усім п’ятьом фігурантам вже повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

За підрахунками, наркозлочинці щомісяця мали близько 500 тисяч гривень доходу від продажу наркотичних речовин. За незаконні дії фігурантам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури.




Схожі новини: