Для душі: на Запоріжжі освятили капличку для нацгвардійців, які боронять країну

Переглядів: 400

29 вересня 2023 09:27

Для душі: на Запоріжжі освятили капличку для нацгвардійців, які боронять країну фото

Каплицю на честь Святого Великомученика Юрія Переможця  збудували для бійців, які побувавши в полум’ї битв, потребують духовного супроводу. У церковному освяченні взяли участь представники Православної церкви України, зокрема військові капелани.

Як зазначив священнослужитель, всі військові налаштовані позитивно та очікують скорішої Перемоги. Він наголосив, що бійці, як ніхто, потребують підтримки - як від церкви, так і від цивільних. Зведення каплички - знакова подія для захисників, адже саме духовна гармонія є запорукою стійкості воїна та його відданості справі. Саме тому так важливо було створити місце, де воїни могли б помолитися та отримати духовну підтримку.

 - Сьогодні знаковий день для наших бійців. Нехай ця каплиця стане духовним оберегом для тих, хто тут буде проводити свої служіння, та для всіх воїнів, які захищають Україну. Знаю, що наша віра, згуртованість та мужність допоможуть якнайшвидше звільнити Запорізький край від загарбників, - наголосив очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Бійцям національної гвардії та військовим капеланам вручили почесні відзнаки,  а Юрій Малашко зазначив, що храм стане символом майбутньої Перемоги над ворогом, незламності та незалежності українського народу.

Джерело: Запорізька ОВА




Схожі новини: