Начальник Запорізької ОВА звернувся до депутатів міської ради

Переглядів: 422

6 жовтня 2023 16:26

Начальник Запорізької ОВА звернувся до депутатів міської ради фото

Відбулася позачергова сесія Запорізької міської ради,  на якій депутати розглянули 14 важливих для життєдіяльності міста питань.

Перед початком сесії  начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко звернувся до депутатів щодо роботи у воєнний час

"Місцеві жителі не розуміють, чому зараз фінансуються «Муніципальні варти» та футбольні клуби, а не якісні укриття, які дійсно необхідні прифронтовому місту. Виникнення скандалів щодо нецільового використання та розкрадання коштів - неприпустимі! Незабаром правоохоронні органи поставлять крапку в цих питаннях та повернуть гроші до бюджету.

Ми маємо зробити нашу оборону ефективною та надавати будь-яку допомогу захисникам! Хто, якщо не ми?!

Вчергове звертаюсь до вас: у нас єдиний фронт! І він в 30 кілометрах від Запоріжжя!", - зазначив Юрій Малашко.

Як повідомляється на сайті Запорізької міської ради, на  позачерговій сесії міської ради були розглянуті 14 питань. Зокрема і ті, які не були підтримані з різних причин депутатами на попередній сесії.

"Однак серед них є дійсно важливі для міста рішення, які необхідно прийняти.

У результаті на позачерговій сесії прийнять рішення про впровадження концепції встановлення швидкоспоруджуваних бетонних споруд комбінованого типу з захисними властивостями на території Запоріжжя із залученням приватного сектору економіки.

Передбачається їх встановлення біля зупинок громадського транспорту, в інших місцях масового скупчення людей не за рахунок міського бюджету, а за позабюджетні кошти. Планується залучати до цього представників малого та середнього бізнесу, які висловили зацікавленість у цьому. Згідно з планами кожна споруда буде з двох частин – одна може використовуватися для підприємницької діяльності, інша – у якості укриття.

Такі споруди місту необхідні. За підрахунками фахівців, їх потрібно понад 300. Адже Запоріжжя залишається прифронтовим містом, яке страждає від обстрілів.

Продовжується оптимізація роботу міської влади, комунальних підприємств для скорочення витрат на утримання адміністративного персоналу, підвищення ефективності їх діяльності. На позачерговій сесії було прийняте рішення про припинення КП «ВРЕЖО №7» шляхом приєднання до КП «Градпроект».

Також на сесії було розглянуто петиції, які набрали необхідну кількість голосів. Адже саме депутати, згідно з законодавством, приймають остаточні рішення у сесійному залі щодо петицій. Підтримані петиції стосувалися перейменування вулиць на честь загиблих захисників України, необхідності розробки міської програми безбар’єрності", - повідомляє пресслужба Запорізької міської ради.

 




Схожі новини: