Простий рецепт приготування хрумких домашніх козинаків з гарбузового насіння

Переглядів: 612

15 жовтня 2023 14:52

Простий рецепт приготування хрумких домашніх козинаків з гарбузового насіння фото

Не поспішайте до супермаркету, коли коробка з печивом спорожніла. Краще спробуйте приготувати смачні домашні козинаки.

В наш час козинаки можна придбати майже в кожному продуктовому магазині, але варто лише раз приготувати їх власноруч, та ще й з гарбузового насіння, і оригінальний десерт буде постійно на вашому столі.

Як приготувати домашні козинаки з гарбузового насіння

Інгредієнти

  • Гарбузове насіння — 200 г
  • Рослинна олія — 1 ч. л. та невелика кількість для покриття
  • Цукор — 600 г
  • Каєнський перець — ½ ч. л.
  • Мелена кориця — ½ ч. л.
  • Сіль — ½ ч. л.
  • Вода — 350 г

Приготування

Поставте пательню на середній вогонь, налийте олію та висипте насіння. Постійно помішуючи, підсмажте його протягом чотирьох-п'яти хвилин, до появи характерного потріскування та аромату.

Зніміть пательню з плити, пересипте насіння в невелику ємність, додайте перець, корицю, сіль та перемішайте.

Застеліть деко селікованим килимком для випікання або селіконизованим пергаментом.

Налийте воду в сотейник, додайте цукор та помішуючи, бажано дерев’яною ложкою, доведіть сироп до кипіння на сильному вогні.

Після того, як сироп закипить, накрийте його кришкою та проваріть ще три хвилини.

Потім зніміть кришку, зменште вогонь до середнього та проваріть цукор до світло-бурштинового кольору, приблизно протягом двадцяти п’яти хвилин.

Якщо боїтеся, що цукор під час приготування може підгоріти, варіть його на водяній бані, або ставте сотейник в чавунну пательню, яка буде безпосередньо мати справу з вогнем.

Як тільки цукор змінив колір, зніміть його з плити, швидко, поки сироп не загуснув, змішайте з насінням та не менш швидко розподіліть по деку. Робіть це за допомогою силіконової лопатки, яку заздалегідь змастіть олією.

У вас має вийти тонкий шар з суміші насіння та цукрового сиропу.

Повністю остудіть його, на це піде приблизно тридцять хвилин, а потім розріжте на частини, можна у хаотичному порядку.

Складіть отримані козинаки в коробку для печива та нехай вона більше ніколи не буде у вас пустою.

Джерело: НВ




Схожі новини: