Ворог п'ять разів намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного — Генштаб

Переглядів: 508

30 жовтня 2023 09:33

 Ворог пять разів намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного — Генштаб  фото

Ситуація щодо російського вторгнення станом на ранок 30 жовтня

Ворог 5 разів намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав. Про це повідомляє у добовому зведенні Генштаб ЗСУ.

Водночас, сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом минулої доби відбулося близько 60 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 88 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Також, у ніч на 30 жовтня, противник завдав чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши 12 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”. Протиповітряною обороною знищено усі 12 ворожих “шахедів”.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 6 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, 3 зенітно-ракетних комплекси та 6 артилерійських засобів противника.




Схожі новини: