П'ять трендів в інтер'єрному дизайні від архітекторки Катерини Росковшенко

Переглядів: 384

30 жовтня 2023 21:20

Пять трендів в інтерєрному дизайні від архітекторки Катерини Росковшенко фото

Як з’являються та зникають тренди та чого саме варто очікувати в інтер’єрному дизайні найближчим часом.

Чи помічали ви, як в усіх нових закладах з’являється плитка під мармур чи стіни з імітацією цегли або бетону? Коли дизайнерське рішення починає швидко тиражуватися — це означає тільки одне: тренд знаходиться на своєму піку, а отже, скоро піде на спад. Тренди народжуються і зникають, це такі хвилі, якими рухається світ. І дизайн та архітектура – не виключення.

LIGA.Life запитала в архітекторки та засновниці студії Rosko та UDIW Катерини Росковшенко про основні тренди, яких можна очікувати у 2024 році.

Натуральні кольори

Натуральні кольори та матеріали — бежеві відтінки, сірі, білі. Коли інтер'єр дуже спокійний, комфортний та розслабляє, тут навіть не потрібні яскраві акценти — все вибудовується на гармонії спокою.

Japandi

І перший тренд плавно переходить у наступний: стиль Japandi. Дуже стильний, сучасний та порівняно новий для нашої країни — місточок між східною естетикою та сучасним дизайном.

Мобільність

Оптимізація та швидка трансформація стали запитами сучасного світу. І, як відповідь на це, ми бачимо тренд у створенні мобільних рішень у плануванні, коли зонування простору відбувається завдяки легким конструкціям, меблям, ширмам. А в меблях цей тренд проявився в модульності, як, наприклад, дивани-конструктори.

Округлі форми

Плавні округлі форми все частіше зустрічаються в рішеннях як в інтерʼєрі, так і меблях. Вони нагадують футуристичні мотиви та додають мʼякості в дизайні.

Принцип контрастів

Яскравість завжди має своїх поціновувачів. Головний принцип, якого варто тут дотримуватися, — насиченість та чіткість кольорів, яка гарно поєднується с графічними деталями. Такі акценти забирають на себе всю увагу та створюють неповторний образ.

Що на український дизайн та архітектуру чекає в майбутньому — це цікаве питання. Виходячи з того, скільки нових викликів повстало зараз перед архітекторами: питання безпеки, енергетичної автономії, містопланування — розміщення житлової забудови в структурі міста та багато чого іншого.

Джерело: liga.net




Схожі новини: