Про "чому ми не в НАТО", перетин кордону і Верховний Суд

Переглядів: 327

1 листопада 2023 19:14

Про чому ми не в НАТО, перетин кордону і Верховний Суд фото

Тому більше року, а саме у травні 2022, влада не вперше і не востаннє продемонструвала, "чому ми не в НАТО". Зірвала участь П'ятого Президента України Петра Порошенка у Парламентській асамблеї країн НАТО.

Петро Порошенко був у складі офіційної делегації українського парламенту, відповідне розпорядження про відрядження підписано головою ВР.

А П'ятого Президента України просто не пропустили через кордон.

Нахабне беззаконня влади, само собою, було оскаржено до суду.

Але Львівський окружний адміністративний суд, а за ним і Восьмий апеляційний уу задоволенні позовних вимог відмовили.

Підстави? А ніяких. Судді зазначили, що оскільки Петро Порошенко через два дні після протиправної вимоги кордон таки перетнув, то немає про що і говорити. Той факт, що за тими самими документами на Парламентську асамблею країн НАТО Петра Порошенка не випустили, а за два дні, коли вже було пізно, все ж пропустили, судді аналізувати не наважилися.

Як констатував згодом Верховний Суд, судами першої та апеляційної інстанцій взагалі не встановлювалися фактичні обставини, пов'язані із відмовою Петру Порошенку позивачу у перетинанні державного кордону та не досліджувалися відповідні докази!

Тому Верховний Суд рішення Львівського окружного адміністративного суду в постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду скасував і справу на новий розгляд до Львівського окружного адміністративного суду направив.

Львівський окружний адміністративний суд тепер змушений буде фактичні обставини зриву поїздки Петра Порошенка до Вільнюса на ПА НАТО встановити.

І ми дізнаємося, хто конкретно перешкоджає руху України у НАТО та ЄС.

ІГОР ГОЛОВАНЬ, адвокат, керуючий партнер Адвокатського об'єднання "Головань і партнери"

Джерело: Українська правда




Схожі новини: