Працівники ДБР зареєстрували кримінальне провадження за фактом загибелі військових 128-ї бригади

Переглядів: 336

6 листопада 2023 13:50

Працівники ДБР зареєстрували кримінальне провадження за фактом загибелі військових 128-ї бригади фото

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження по статті за недбале ставлення військової службової особи до служби. 

3 листопада 2023 року під час ракетного удару, який ворог наніс ракетою типу «Іскандер» по селу на Запоріжжі, загинули та були поранені військовослужбовці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади та мирні мешканці. Про це повідомляє пресслужба ДБР

Наразі працівники ДБР проводять слідчі дії, встановлюючи деталі обставин, які призвели до трагедії. 

Ініційовано службове розслідування дій військових посадових осіб, які організували захід до дня «Ракетних військ і артилерії» поблизу лінії фронту. 

Кримінальне провадження розпочато за ч. 4 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби).

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Зазначається, що розслідування обставин справи та притягнення до відповідальності причетних наразі є одним з пріоритетних завдань ДБР. 

Нагадаємо, минулої п'ятниці, 3 листопада, війська рф вдарили по особовому складу 128-ї ОГШб Закарпатської бригади в Запорізькій області. У цей момент проходило урочисте вручення нагород до Дня ракетних військ і артилерії.

Пізніше міністр оборони Рустем Умеров та ЗСУ підтвердили удар ракетою "Іскандер-М" по скупченню військових. Внаслідок обстрілу загинули військовослужбовці, поранення отримали близько 30 осіб, у тому числі й цивільних.

Сьогодні у бригаді повідомили, що внаслідок ворожого удару за особовим складом 128-ї бригади у Запорізькій області загинули 19 військових.




Схожі новини: