Перезавантажуються подалі від війни: мелітопольські діти відпочили на Львівщині і відпочинуть у Франції

Переглядів: 500

10 листопада 2023 22:27

Перезавантажуються подалі від війни: мелітопольські діти відпочили на Львівщині і відпочинуть у Франції фото

Підтримка дітей в умовах воєнного стану вкрай важлива

40 дітей з Мелітопольщини, які виїхали з окупації та живуть у різних куточках України зможуть 2 тижні відпочити у Франції завдяки взаємодії муніципалітетів Мелітополя та його французького побратима Брів-ла-Гайард.

- Допомагаємо маленьким переселенцям перезавантажитись якнайдалі від війни. Дякую меру міста Брів-ла-Гайард Фредеріку Сульє за підтримку тих, хто зараз потребує цього якнайбільше, - зазначив Мелітопольський міський голова Іван Федоров. Він також повідомив, що влада продовжує домовлятися із муніципалітетами про наступні поїздки для юних мелітопольців.

А 40 найменших переселенців з Мелітополя та Мелітопольського району, які знайшли разом з батьками прихисток у Запоріжжі, днями повернулися з дитячого табору “Alive Camp”, який знаходиться у Львівській області. У таборі вони перебували з 29 жовтня до 3 листопада.

На відпочинок їздили діти віком від 13 до 18 років, які постраждали від війни і які не відвідували табір “ALIVE CAMP” у 2022 – 2023 роках. Їх безоплатна поїздка у табір стала можлива завдяки співпраці Відкритого простору допомоги “Саме тут” із партнерами - це Європейська мережа спільнот (ENC), спільнота УГКЦ "Благословення", Управління освіти Львівської міської ради і БО «БФ “Щаслива дитина” (Фонд забезпечив безкоштовний трансфер потягом за маршрутом Запоріжжя – Львів та в зворотньому напрямку).

Як повідомляється у телеграм-каналі Відкритого простору допомоги “Саме тут”, протягом тижня діти займалися спортом на свіжому повітрі, виконували творчі завдання, проходили квести та психологічні тренінги, знімали міні-фільм, який потім демонстрували на великому екрані.

Мелітопольці вдячні партнерам, що на тиждень діти змогли знову відчути дитинство, забути про небезпеку та насолодитися веселощами разом з однолітками.

Матеріал виготовлено за проєктом «Відбудуємо Мелітопольську громаду разом», який підтриманий грантом Української Асоціації Медіа Бізнесу.




Схожі новини: