Способи залучення дітей до вивчення англійської мови: цікаві підходи для школярів

Переглядів: 388

23 листопада 2023 14:31

Способи залучення дітей до вивчення англійської мови: цікаві підходи для школярів  фото

Вивчення англійської мови для дітей сьогодні — це не просто бажане, а навіть обов'язкове завдання. Через особливості сприйняття дітьми мови його слід починати якомога раніше. Щоб заохотити малечу до вивчення англійської, використовуються різноманітні підходи та методи. У цій статті ми розглянемо ідеї та методики, які зроблять навчання іноземної мови захопливим, цікавим і ефективним.

Ігровий метод навчання

Ігри — це чудовий спосіб залучити дітей до вивчення англійської мови. Вчителі можуть використовувати настільні, карткові, а також інтерактивні ігри різного рівня складності для підвищення інтересу до нової мови. Ігри допомагають дітям вчити нові слова, вдосконалювати граматику, сприяють розвитку комунікативних навичок, а також сприйманню мови на слух.

Мультимедійні ресурси

Використання мультимедійних ресурсів, таких як відео, аудіо та інтерактивні програми, може зробити вивчення англійської мови більш захопливим та ефективним. Вчитель може показувати мультфільми, користуватися аудіозаписами різних діалогів та пісень.

Існують спеціальні англомовні канали та платформи, що призначені для дітей, які пропонують відповідний контент: 

  • YouTube Kids:
  • ABCmouse;
  • BBC Learning English for Kids та інші.

Також заохотити дітей до вивчення мови та країн, у яких нею спілкуються, можна за допомогою віртуальних туристичних подорожей. Це допоможе вивчити нові слова та фрази, особливо географічні назви, а також наголошувати на відмінностях у вимові чи значенні слів у певних країнах (британська та американська англійська).

Театральні заходи

Вивчення мови театру й мистецтва дає учням можливість подивитись на вивчення мови з іншої сторони. Організація театральних заходів та рольових ігор у школі стимулює уяву дітей і навчає їх акторському мистецтву. Діти можуть грати ролі персонажів, спілкуватися англійською мовою та створювати міні вистави. Дитина, що вивчила та усвідомила текст для своєї ролі, значно розширить свій словниковий запас. Результатом стане використання розмовної, а не словникової англійської.

Англійська через музику

Музика — потужний інструмент для вивчення будь-якої мови на уроках. Вчителі можуть використовувати англомовні пісні для навчання граматиці, лексиці та вимови. Діти люблять співати, тож це робить уроки більш цікавими. Крім того, текст пісні може бути відмінним джерелом нових слів та фраз.

Казки англійською

Розповіді та казки англійською мовою — це чудовий спосіб розвивати навички читання та розуміння тексту. Вчителі можуть розповідати у школі на уроках англійські казки та навіть створювати власні історії, які діти зможуть прочитати та стисло переказати. Діти залюбки читають короткі казочки, призначені для малечі, адже в таких оповіданнях використовуються прості й зрозумілі слова, а будь-які більш складні фрази може пояснити вчитель. 

Залучення до читання

Крім читання казок дітей можна й треба заохочувати до ознайомлення з іншими текстами. Це можуть бути:

  • комікси та графічні романи;
  • жарти та прислів'я;
  • новини зі сфери, яка їх цікавить;
  • інтерв'ю улюблених акторів або музичних виконавців тощо.

Також дітей можна привчати до аудіокниг англійською, щоб вони краще сприймали мову на слух. Але слід контролювати, щоб дитина дійсно сприймала текст аудіально. Щоб у цьому впевнитись, обов'язково потрібно проводити коротку розмову з учнем щодо прочитаного. Обговорення та аналіз прочитаного взагалі є вкрай важливим елементом вивчення мови.

Групові заняття

Групові заняття сприяють розвитку мовних навичок та комунікативних компетенцій, а також створюють можливість для дітей вільно використовувати англійську мову в різних ситуаціях. Важливо створити дружню атмосферу, де діти можуть вільно виражати свої думки та ідеї, разом виконувати завдання.

Дуже важливо створити середовище, в якому діти будуть відчувати радість від вивчення англійської мови. Застосування різноманітних підходів та методів дає учням можливість розвивати мовні навички, покращувати вимову та розуміння, а також створює мотивацію для подальшого вивчення мови. Тож підходьте до навчального процесу з фантазією, а результат у вигляді суттєвого покращення знання дитиною мови не доведеться чекати довго.




Схожі новини: