Шоколадно-арахісовий торт без випічки. Рецепт дуже смачного десерту, який простий у приготуванні

Переглядів: 617

25 листопада 2023 22:28

Шоколадно-арахісовий торт без випічки. Рецепт дуже смачного десерту, який простий у приготуванні фото

Пропонуємо приготувати десерт без випікання. Ці шоколадно-арахісові шматочки з вівсяними пластівцями не залишать байдужими жодного поціновувача cолодощів.

Цей торт не лише смачний, а й простий у приготуванні. Оскільки не потребує випічки та готується з простих і доступних інгредієнтів, пише Rezepty.

Шоколадно-арахісові шматочки з вівсяними пластівцями: рецепт

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 220 г
  • цукор із солодкої тростини — ½ склянки
  • ванільний екстракт — чайна ложка
  • вівсяні пластівці — 3 склянки
  • мелена кориця — ½ чайної ложки
  • сіль — ¼ чайної ложки
  • чорний шоколад — 1 плитка, нарізана невеликими шматочками
  • арахісове масло — 170 г.

Спосіб приготування:

1. Деко розміром приблизно 20×20 см застеляємо папером для випікання та кладемо на бік. У каструлі середнього розміру змішуємо масло, цукор і ваніль. Суміш ставимо на плиту та чекаємо повного розчинення інгредієнтів, при цьому постійно помішуючи. Вогонь повинен бути мінімальний.

2. Додаємо вівсяні пластівці, корицю та сіль. Варимо суміш на повільному вогні приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи. Половину суміші виливаємо в підготовлену форму для випічки і рівномірно розподіляємо по всій формі.

3. У мисці, придатній для мікрохвильової печі, змішуємо разом шоколад і арахісове масло. Розігріваємо суміш у мікрохвильовці, поки вона добре не розчиниться. Потім виливаємо шоколадну суміш на вівсяну (частина шоколадної суміші залишаємо для прикраси). Тепер додаємо решту вівсяної суміші у форму, рівномірно розподіляємо її по формі і нарешті виливаємо зверху решту шоколадної суміші. Торт зберігаємо в холодильнику приблизно чотири години. Смачного.




Схожі новини: