Моя гітара звучить українською: Дизель із Green Grey про те, чому досі говорить російською та про заробітки під час війни

Переглядів: 400

29 листопада 2023 20:50

Моя гітара звучить українською: Дизель із Green Grey про те, чому досі говорить російською та про заробітки під час війни фото

Музикант Андрій Яценко, більше відомий як Дизель з рок-гурту Green Grey - один із тих небагатьох артистів, які досі в публічному просторі розмовляють російською. Причому, в побуті він спілкується українською вже досить давно.

Про те, що заважає йому перейти на державну, та про кошти, за які живе під час війни, Дизель говорив зі Славою Дьоміним.

На зауваження Слави про те, що Дизель - єдиний українець, який розмовляє з ним під час інтерв'ю російською, 53-річний музикант відповів:

"Намагаюся (перейти на українську), чесно скажу. Але вже на другому запитанні переходжу на російську для того, щоб виразно пояснити думку. Та форма подачі, судячи з усього, та складання речень, до яких я звик у себе в голові, вона не зовсім підходить українській мові. Тому я перевчаюся вибудовувати логічну побудову українською мовою, ніж говорити українською. Українську мову я добре знаю".

"Гітара моя грає виключно українською мовою", - додав Дизель, який пише музику, а не вірші.

Тоді Дьомін запитав Яценка, який навесні 2022 пішов воювати, про його ставлення до радикальних заяв Ірини Фаріон.

"Останні два-три тижні телефонують журналісти з різних видань і всі намагаються взяти коментар саме по Ірині Фаріон. Ми міняємося, і природно, що війна сама по собі змінила нас всіх, кожного з нас. Так, думки, плани, форма подачі до війни була абсолютно іншою. В ті роки Фаріон виглядала як фрік, крайня права частина населення.

Я, звісно ж, проти. Що можна ще сказати більше, ніж кажуть хлопці з "Азову" або волонтери. Тут додати нема чого. Я радий, що нарешті починають ставити крапки в таких справах. Тому що, окрім як розділяти країну на дві частини, цими діями нічого не досягнеш", - заявив музикант.

Також Дизель здивував зізнанням, що з дружиною вже давно спілкується українською.

"І я, і вона російськомовні. Ми живемо разом близько 20 років і от приблизно років 15 ми говоримо одне з одним українською мовою, коли ми самі. Воно так легко, прикольно. Українська мова краща, ніж російська в побуті. Але коли виходжу на вулицю або з людьми зустрічаюся, чомусь не можу переключитися. Не можу висловити свою думку. Я все ще та людина, яка вважає, що в цих думках є суть", - зазначив Дизель.

На запитання Слави про те, на чому Андрій нині заробляє, він сказав, що переважно витрачає заощадження та продає квартири, які колись придбав і здавав в оренду.

Крім того, коли вже дуже потрібні гроші, музикант проводить джемсейшни, на яких заробляє 2-3 тисячі доларів. Саме такої суми йому з дружиною і собаками вистачає на місяць.

Нагадаємо, у квітні 2022 Дизель підписав контракт із батальйоном "Мрія". Музикант досі у ньому числиться.

Джерело: Таблоїд




Схожі новини: