За пів року через гуманітарний коридор на Сумщині повернулися понад 13,5 тисячі українців

Переглядів: 399

30 листопада 2023 19:45

За пів року через гуманітарний коридор на Сумщині повернулися понад 13,5 тисячі українців фото

Ми продовжуємо публікувати відповіді на запитання, які отримуємо від читачів на нашу “гарячу лінію”

Від Дарії ми отримали наступне питання: “Чи можна на сьогодні виїхати з окупованої території через гуманітарний коридор на Сумщині?”

Так, цей коридор працює. Щодня через нього прибувають люди з окупованих сіл та містечок Донецької, Запорізької та Херсонської областей. В Україні ними опікуються волонтери, які надають транспорт, одяг та харчування, допомагають оформити виплати.

Як повідомляє міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, з початку відновлення роботи у липні 2023 року через гуманітарний коридор на Сумщині понад 13,5 тисяч українців повернулися в Україну з території рф. Зокрема 1653 дітей і 131 маломобільна людина.

Для громадян, які перетинають кордон, на території регіону був облаштований транзитний центр із «пунктом незламності» й укриттям.

Робота зі встановлення ще одного укриття на 100-150 осіб триває.

Загальна сума виплат грошової допомоги українцям, які прибули через зазначений гуманітарний коридор, станом на 24 листопада становить понад 18 мільйонів гривень.

Серед іншого від компаній мобільних операторів люди безкоштовно отримали вже 545 стартових пакетів.

Також функціонує додатковий автобусний маршрут евакуації Суми – Полтава – Дніпро.

З питань евакуації потрібно звертатися за телефоном гарячої лінії Сумської ОВА: (0542) 77-99-55 або на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Окрім того, у жовтні під час брифінгу речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко зазначив, що не лише на напрямку Сумської області, а й на інших напрямках, де громадяни України зможуть дістатися української території, українського кордону, їх буде пропущено на територію України.

Нагадаємо, зі своїми питаннями, ви зможете звертатися на нашу “гарячу лінію” у Telegram - https://t.me/MVzaput

Матеріал підготовлений у рамках проєкту «Відбудуємо Мелітопольську громаду разом», який підтриманий грантом Української Асоціації Медіа Бізнесу.




Схожі новини: