«Зливав» окупантам відомості про військових: СБУ повідомила про підозру у держзраді комерсанту з Енергодара

Переглядів: 353

1 грудня 2023 08:30

«Зливав» окупантам відомості про  військових: СБУ повідомила про підозру у держзраді комерсанту з Енергодара фото

Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника, який передавав окупантам відомості щодо позицій ЗСУ.

Також він «зливав» загарбникам інформацію про учасників АТО/ООС та патріотично налаштованих мешканців тимчасово окупованого Енергодару.

Як повідомляє пресцентр Управління СБУ в Запорізькій області, з  початком окупації міста, місцевий автопідприємець підтримав російських агресорів та пішов з ними на співпрацю.

"Для початку, він надавав окупантам послуги на власному СТО з обслуговування та ремонту автомобільної техніки. Згодом, на зв’язок з ним вийшов представник російських спецслужб, від якого чоловік отримав завдання по збору даних щодо місць розташування військової техніки і особового складу сил оборони України.

Для збору інформації, зрадник використав свої зв’язки на підконтрольній українській владі території. У тому числі «в темну» отримував дані від контактів, безпосередньо пов’язаних із забезпеченням Сил оборони України. Також він мав знайомих серед чинних військовослужбовців ЗСУ, яким телефонував та у нібито дружніх розмовах випитував місця дислокацій їх підрозділів.

Отримана інформація була необхідна окупантам для нанесення військового ураження позицій наших оборонців.

Також він отримав завдання від кураторів повідомляти про колишніх учасників АТО/ООС, військовослужбовців, правоохоронців та проукраїнські налаштованих місцевих мешканців Енергодару. Отримані відомості фігурант одразу передавав російським спецслужбам рф.

Зокрема, за його «наводкою» були затримані десятки осіб, яких доправляли до місцевих райвідділків незаконно створених окупаційних «правоохоронних органів», де громадян допитували зі застосуванням тортур. Під час допитів з потерпілих «вибивали» інформацію про місця перебування українських патріотів на території району та схиляли до співпраці з підрозділами держави-агресора.

Зрадник також надавав військовим рф дані та інформацію щодо більш тактично вдалого місця географічного розташування підрозділів держави-агресора на околицях та території Енергодару, для ведення бою і здійснення військового опору Силам оборони України.

Наразі він переховується на тимчасово окупованій території Запорізької області, але співробітники СБУ встановили його місцеперебування та вживають необхідні заходи для притягнення його до відповідальності.

Слідчі органів безпеки зібрали беззаперечні докази співпраці фігуранта з агресором та заочно повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури", - говориться у повідомленні.




Схожі новини: