Кількість постраждалих унаслідок ракетної атаки на Київ зросла до 53 - Кличко

Переглядів: 361

13 грудня 2023 10:15

Кількість постраждалих унаслідок ракетної атаки на Київ зросла до 53 - Кличко фото

Унаслідок падіння уламків під час ракетного удару військ РФ по Києву постраждали 53 людини.

Про це в Телеграмі повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

"Загалом в результаті нічної атаки ворога постраждали 53 людини. 20 із них, в тому числі двох дітей госпіталізували. 33 постраждалим медики надали допомогу на місці. Зокрема, й 6 дітям", - зазначив він.

Згодом у КМВА доповнили цю інформацію, зауваживши: «Станом на 09:00 внаслідок нічної ракетної атаки в столиці постраждало 53 особи (36 жінок та 17 чоловіків, з них шестеро дітей). З них 20 потерпілих госпіталізовано. Переважна більшість – 34 людини – отримали різані рани тіла. Ще у 8-ох гостра реакція на стрес. У решти: ЗЧМТ, садни, опіки та інші травми. Інформації стосовно загиблих немає».

Своєю чергою у КМДА повідомили, що водопостачання у Дніпровському районі столиці нормалізовано. Фахівці ПрАТ "АК "Київводоканал" виконали оперативні переключення. Так, станом на 07:00 усі споживачі з водопостачанням.

Як повідомлялося, пошкодження водопровідної мережі у Дніпровському районі сталося сьогодні, 13 грудня, внаслідок падіння уламків ракети на проїжджу частину дороги.

За словами міністра внутрішніх справ Ігора Клименка, ДСНС та поліція продовжують працювати на місцях подій.

Клименко нагадав, що у Дніпровському районі внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено фасад багатоповерхівки, сталося загоряння балкона на 6 поверсі. На момент прибуття пожежних підрозділів у дворі будинку палало 8 автівок.

Загалом було врятовано 17 осіб, з яких 5 людей, які не могли самостійно пересуватися, та 7 дітей. На безпечну відстань евакуйовано 25 осіб.

Також пошкоджень зазнала будівля садочку. Понівечено фасад будівлі, вибиті вікна. Всередині перебував охоронець. Наразі його життю нічого не загрожує.

"На місці події працює психологічна служба ДСНС, також рятувальники розгорнули пересувні Пункти Незламності. Поліція взяла під охорону пошкоджену багатоповерхівку, зокрема для збереження майна евакуйованих громадян", - наголосив Клименко.

За його словами, за іншою адресою, у цьому ж районі виникла пожежа у приватному житловому будинку, на площі 2 кв. м.

 У Дарницькому районі внаслідок ворожого обстрілу сталося загоряння житлового будинку на площі 400 кв. м. Пожежу ліквідовано.

 Ще за двома адресами в Деснянському районі було виявлено падіння уламків на відкритій території.

Зафіксовано падіння уламків і в інших районах столиці. Підрозділи ДСНС не залучались, жертв та постраждалих немає.

Джерело: Укрінформ




Схожі новини: