Меню на Новий рік 2024 року – що приготувати вдома: рецепти від учасників «МастерШеф»

Переглядів: 348

15 грудня 2023 18:15

Меню на Новий рік 2024 року – що приготувати вдома: рецепти від учасників «МастерШеф» фото

Кожна господиня з наближенням 31 грудня стикається зі складним завданням – вибором меню на Новий рік. Що приготувати та як урізноманітнити стіл?

Учасники проєкту «МастерШеф» поділилися цікавими варіантами меню на Новий рік 2024, які легко можна приготувати вдома. Читайте ідеї та рецепти для новорічного меню в матеріалі.

Бутерброди з тунцем і бринзою

Інгредієнти:

цільнозерновий багет – 1 шт. 

консервований тунець – 1 банка

бринза – 100 г

Зелена цибуля або інша зелень за смаком

Приготування:

Багет нарізати, викласти на деко і відправити запікатися в духовку на 5 хвилин при 180 °С.

З тунця злити рідину. Бринзу покришити. Цибулю або зелень дрібно нарізати.

Викласти на скибочки багета бринзу, потім тунець. Присипати зеленню.

Бутерброди з буряком і козячим сиром

Інгредієнти:

житній хліб – ½ буханки

відварений або маринований буряк – 300 г

козячий сир – 400 г

петрушка – 3 стеблі

гірчиця – 3 ст. л.

Приготування:

Хліб нарізати скибочками і намастити половиною козячого сиру. Зверху викласти по 1 ч. л. гірчиці.

Буряк нарізати невеликими кубиками. Петрушку дрібно порубати.

Викласти на бутерброди буряк і зелень. Посипати козячим сиром.

Салат зі смаженим на грилі сиром халумі та апельсином

Інгредієнти:

сир халумі – 225 г

апельсин – 2 шт.

цибуля – ½ шт. 

рукола – 1 пучок

кріп – 

3–4 гілочки

гранат – ½ шт.

помідори чері – 12–14

оливкова олія

сіль, перець

Інгредієнти для соусу:

бальзамічний оцет – 1 ст. л.

сік лимона – 1 ст. л.

оливкова олія – 75 мл

Приготування:

Сир нарізати тонкими скибочками і змастити оливковою олією. Обсмажити на сковороді-гриль по 2–3 хв. з кожного боку.

Апельсини філірувати і нарізати невеликими шматочками. Помідори чері розрізати на половинки. Гранат почистити і відокремити зерна. Зелень порвати. Цибулю почистити і нарізати півкільцями.

Для соусу з’єднати оливкову олію з бальзамічним оцтом і лимонним соком. Змішати всі інгредієнти для салату і заправити.

Салат з ростбіфом і томатами чері

Інгредієнти:

яловича вирізка – 500 г

помідори чері – 150 г

волоські горіхи – 50 г

вершкове масло – 2 ч. л.

цукор – ½ ч. л.

сушений базилік – 1 ч. л.

мікс салатного листя

кунжут

оливкова олія

сіль, перець

Інгредієнти для заправки:

яблучний сік – 75 мл

оливкова олія – 50 мл

вустерський соус – 25 мл

мед – 1 ч. л.

діжонська гірчиця – 1 ч. л.

Приготування:

М’ясо обсмажити на оливковій олії з усіх боків, натерти спеціями за смаком і покласти запікатися в духовку на 15 хв при 180 °С. Приготований ростбіф тонко нарізати.

У сковороді розтопити вершкове масло і викласти помідори чері. Додати базилік і цукор. Потримати на вогні близько 40 сек.

Для соусу змішати всі інгредієнти і злегка збити виделкою. Листя салату порвати. Волоські горіхи порубати.

У салатнику змішати ростбіф, помідори, волоські горіхи, листя салату і заправити соусом. Перед подачею посипати кунжутом.

Медальйони в беконі

Інгредієнти:

свиняча вирізка – 500 г

бекон – 100 г

рослинна олія

сіль, перець

Приготування:

Свинячу вирізку обернути беконом і нарізати гострим ножем на медальйони завтовшки 2–3 см.

Сковороду змастити олією і обсмажити нарізану вирізку в беконі з обох сторін по 1,5 хв. Подавати зі свіжими або вареними овочами.

Рулет з курячої грудки з сиром і шпинатом

Інгредієнти:

куряча грудка –250 г

в’ялені томати – 5 шт.

шпинат – 1/2 пучка

м’який сир – 100 г

рослинна олія – 1 ч. л.

сіль, перець

Приготування:

Шпинат обшпарити окропом і крупно нарізати. В’ялені томати порубати.

Курячі грудки злегка відбити і приправити за смаком.

Викласти сир, томати і шпинат на курячу грудку. Згорнути рулет і обмотати кулінарною ниткою. Обсмажувати на рослинній олії 3–5 хв до появи золотистої скоринки. Перекласти у форму для запікання і відправити в духовку на 10–15 хв при 180 °С.

Свинина в азіатському стилі

Інгредієнти:

свинина – 300 г

шніт-цибуля – 5–6 стеблів

цибуля – ½ шт.

перець чилі – 2 шт.

часник – 2 зубчики

тертий імбир – 1 ст. л.

сіль, перець

Інгредієнти для маринаду:

цукор – 1 ч. л.

кукурудзяний крохмаль – 1 ч. л.

соєвий соус – 1 ст. л.

кунжутна олія – 1 ст. л.

рисове вино – 1 ст. л.

Приготування:

Свинину нарізати шматочками. Ріпчасту цибулю і шніт-цибулю дрібно порубати. Перець нарізати тонкими кружечками. Часник розчавити пресом.

З’єднати всі інгредієнти для маринаду і добре перемішати. Замаринувати свинину і залишити на 20 хв.

У сковороді нагріти масло і обсмажити м’ясо до сірого кольору. Додати перець чилі та обсмажувати на середньому вогні до м’якості. Потім додати імбир, цибулю і часник. Посолити, поперчити і, помішуючи, тримати на вогні ще 3–4 хв.

Курячий пиріг

Інгредієнти:

варене куряче філе – 400 г

борошно – 50 г

молоко – 150 мл

яйця – 2 шт.

твердий сир – 50 г

розпушувач – ½ ч. л.

сіль, перець

Приготування:

Куряче філе дрібно нарізати.

Яйця збити з молоком і посолити. Додати борошно, розпушувач, перець і приправи за смаком.

Частину тіста викласти на дно форми, додати курку з тертим сиром і накрити другою частиною. Випікати близько 40 хв при 200 °С.

Брауні з лимоном і лаймом

Інгредієнти:

темний шоколад – 150 г

масло – 150 г

цукор – 180 г

яйця – 3 шт.

борошно – 120 г

гірке какао – 1 ст. л. з

цедра і сік лимона – 1 шт.

цедра і сік лайма – 1 шт.

розпушувач – 1 ч. л.

Приготування:

Змішати цукор, цедру лимона і лайма. Влити сік, вбити яйця і ще раз перемішати.

Шоколад з маслом розтопити на водяній бані. Додати до яєчної суміші.

Всипати борошно, какао і розпушувач. Перемішати і викласти у змащену маслом форму. Випікати 25–30 хв при 180 °С. Готовий пиріг нарізати трикутниками і прикрасити будь-яким кремом.

Джерело: СТБ

 




Схожі новини: