180 тисяч за хакнутий телефон: принц Гаррі виграв суд проти британських ЗМІ

Переглядів: 322

16 грудня 2023 09:55

180 тисяч за хакнутий телефон: принц Гаррі виграв суд проти британських ЗМІ фото

Британський принц Гаррі здобув перемогу в судовому процесі проти Mirror Group Newspapers та отримає компенсацію в розмірі 180 тисяч доларів.

Високий суд Лондона 15-го грудня постановив, що 15 із 33 публікацій ЗМІ про герцога Сассекського, що розглядалися в рамках позову, базувалися на інформації, здобутою шляхом зламу мобільного телефона самого Гаррі або людей, які з ним спілкувалися, чи ще в якийсь незаконний спосіб.

Про це повідомляє People.

Принц Гаррі в суді зміг довести, що інформацію про нього преса отримувала в незаконний спосіб

Принц Гаррі не був присутній при оголошенні рішення, але його звернення з цього приводу зачитав адвокат.

"Сьогодні прекрасний день для правди, а також для відповідальності", - заявив 39-річний син короля.

"Мені казали, що як битимешся з драконами, то дістанеш опіки. Але у світлі сьогоднішньої перемоги та важливості того, що необхідно для вільної та чесної преси - це ціна, яку варто сплатити. Місія триває", - зазначив Гаррі.

Цікаво, що принц став першим представником верхівки королівської родини Великої Британії, хто давав свідчення у суді впродовж останніх 130 років.

Перед ним такий досвід мав король Едвард VII. Будучи ще принцом Вельським, він давав свідчення двічі: в справі про розлучення шотландських аристократів у 1870-их та в справі за звинуваченням у картярському шахрайстві в 1890-их.

Це, звісно, якщо не рахувати принцесу Анну, яка в 2002-му році офіційно визнала свою провину в тім, що її собака Дотті породи англійський бультер'єр вкусила двох дітей у Віндзорському парку.

Як пише The Guardian, Анна тоді відбулася штрафом та грошовою компенсацією постраждалим. А Дотті - заняттями з кінологом та наказом перебувати на повідці в публічних місцях.

Нагадаємо, Гаррі подав до суду в 2019-му. А Меган Маркл у 2021-му відсудила грошову компенсацію в Associated Newspapers за публікацію її листа до батька, попри те, що останній сам передав його ЗМІ.




Схожі новини: