Залужний про прослушку: У кабінеті держтаємниці не озвучувались

Переглядів: 382

18 грудня 2023 17:05

Залужний про прослушку: У кабінеті держтаємниці не озвучувались фото

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний не розцінює виявлення пристроїв для прослуховування у своєму кабінеті як тиск та не думає, що в тому кабінеті могли озвучуватися державні таємниці.

Про це він сказав журналістам у кулуарах перед початком презентації роботи Державного оператора тилу на 2024 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, відповідаючи на запитання, чи розцінює він виявлення "прослушки" у своєму кабінеті як тиск, Залужний відповів: "Ні, як війну. Слідство доведе, що це може бути".

Головнокомандувач ЗСУ розповів, що мав зайти в кабінет, де знайшли пристрій прослуховування, о 7-ій ранку. "Я не думаю (що в цьому кабінеті могли озвучуватися державні таємниці – ред.). Це приміщення і раніше використовувалось, але такий перерив досить суттєвий був, тому це просто під мою зустріч відбулося вже", – додав Залужний.

Як повідомлялося, 17 грудня низка українських ЗМІ повідомили, що у кабінеті головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного виявили прослуховуючий пристрій.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення технічного пристрою в одному з потенційних місць дислокації головнокомандувача.

18 грудня в Генеральному штабі ЗСУ підтвердили, що в кабінеті Залужного та працівників апарату під час перевірки були виявлені пристрої для прослуховування.

Джерело: Укрінформ




Схожі новини: