З вишнями, шоколадом чи арахісом. Три найкращі рецепти різдвяних пампухів на будь-який смак

Переглядів: 461

20 грудня 2023 12:20

З вишнями, шоколадом чи арахісом. Три найкращі рецепти різдвяних пампухів на будь-який смак фото

25 грудня в Україні цього року відзначатимуть Різдво. Пропонуємо рецепти приготування однієї з традиційних святкових страв — пампухів.

Для тих, хто не має багато часу для приготування святкового столу на Різдво, можна скористатися рецептом найпростіших пампухів від Абетки рецептів.

Інгредієнти:

3300 гр.борошна (+50 гр.)

7 гр. сухих дріжджів

1 ст.л цукру

Дрібка солі

125 мл.теплого молока

50 гр.розтопленого масла

3 жовтки

Спосіб приготування:

1. У мисці змішуємо просіяне борошно, сухі дріжджі та цукор. Додаємо дрібку солі, тепле молоко та все добре перемішуємо. Сюди ж добавляємо розтоплене та холодне масло і вимішуємо тісто. Перекладаємо його на робочу поверхню та місимо повторно 7−8 хв.

2. Тоді кладемо його в миску, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 40 хв. Тоді присипаємо робочу поверхню борошном і розкачуємо тісто товщиною близько 1 см. За допомогою формочки вирізаємо пампушки. Повторюємо до тих пір, поки не закінчиться тісто. готові пампушки накриваємо рушником і даємор підійти 20−25 хв. Потім смажимо на середньому вогні до готовності. Викладаємо їх на серветку чи паперовий рушник.

Як приготувати різдвяні пампухи з вишнями

Інгредієнти:

Опара:

Молоко — 0,5 л

Цукор — 2 ст.л.

Дріжджі — 30 г

Борошно — 8 ст.л. від загальної кількості

Тісто:

Цукор — 120 г

Ванільний цукор — 1 п.

Жовтки — 4 шт.

Олія — 4 ст.л.

Куркума — щіпка

Борошно — 900 г

Олія для смаження — 1 л

Начинка:

Вишні у власному соку — 0,5 л

Манка — 2 ст.л.

Цукрова пудра — 1 пачка

Спосіб приготування:

1. Приготування пампушків розпочинаємо із опари. Для цього до ледь теплого молока додаємо цукор та дріжджі і все добре перемішуємо. Добавляємо борошно та ретельно перемішуємо щоб утворилося тісто як на млинці. Накриваємо його рушником і відправляємо у тепле місце на 30 хвилин. Якщо за цей час опара добре підійнялася і утворилася бульбашки, то перекладаємо її у велику миску та додаємо сюди жовтки, цукор, ванільний цукор, щіпку куркуми для кольору і олію. Та все добре перемішуємо.

2. Далі поступово у два-три етапи додаємо борошно і починаємо замішувати тісто. Важливо, просіяти борошно для пампухів бо так тісто краще підростає. Його потрібно досить довго вимішувати, орієнтовно 15−20 хвилин. У результаті виходить еластичне тісто, яке не прилипає до рук. Накриваємо його харчовою плівкою і відправляємо у тепле місце на півтори години.

3. Тим часом готуємо начинку. Наприклад, вишні у власному соці, який потрібно для початку відцідити і ще додати манку щоб забрати зайву вологу з вишень. Тоді ще раз перемішуємо тісто і можемо формувати пампухи. Для цього робочу поверхню посипаємо борошном і розкачуємо тісто товщиною приблизно сантиметр. Вирізати пампухи можна пластиковою формою діаметром 9 см, попередньо її потрібно вмокати в борошно.Залишки тіста забираємо, перемішуємо і знову формуємо із них пампухи на кожен шматочок тіста.

4. Вкладаємо начинку і добре заліплюємо, формуючи кульку. Начинку можна обирати на будь-яку іншу на свій смак але Важливо, щоб вона була густою. Сформовані пампухи кладемо на дошку, добре посипану борошном і залишаємо постояти ще на 20 хвилин.

5. Далі у посуді із товстим дном добре розігріваємо олію і кладемо сюди пампушки і обсмажуємо їх на середньому вогні з обох сторін до золотистого кольору. Перевертати потрібно по два рази на кожну сторону. Готові обсмажені пампухи виймаємо на паперовий рушник або серветку, щоб забрати зайвий жир. Зверху посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємось.

Різдвяні пампухи зі згущеним молоком шоколадом або ж арахісом та маком

Інгредієнти:

250 мл молока

20 г цукру

20 г ванільного цукру

33 г дріжджів

4 ст. л. борошна (із загальної кількості)

470−525 г борошна

6 жовтків (чи 4 жовтки і 1 яйце)

20 г цукру (для жовтків)

1 г солі

50 г вершкового масла

Начинки:

Варене згущене молоко із шоколадом:

100 г вареного згущеного молока

100 г чорного шоколаду із цілим лісовим горіхом

Спосіб приготування начинки:

Шоколад посікти до дрібнісінької крихти (у чаші кухонного комбайну, насадка «металевий ніж»), перемішати зі згущеним молоком.

Мак з арахісом:

150 г маку

50 г смаженого арахісу

50 г цукру

Спосіб приготування:

Мак запарити і розтерти до виділення молочка. Перемішати з меленим підсмаженим арахісом і цукром.

Cпосіб приготування пампухів:

1. Для приготування опари візьміть 250 мл теплого молока і докладіть 20 г цукру і стільки ж ванільного цукру. Далі дріжджі, наприклад пресовані. Розкришіть їх у рідину і докладіть чотири повні столові ложки просіяного борошна, взятого із загальної кількості. Перемішайте усе вінчиком до однорідності. Маса вийде як сметана середньої густини. Накрийте посуд рушником і залишіть у теплому місці на 15−20 хвилин чи до моменту поки об'єм маси не збільшиться принаймі вдвічі.

2. Борошно просійте і дайте йому час підігрітися до кімнатної температури. Тим часом у чашу міксера викладіть шість жовтків, додайте до них 20 г цукру, 1 г солі та та 50 г м’якого вершкового масл. Далі збивайте усе декілька хвилин до утворення світлої пишної маси. Перелийте її до жовткової суміші і гарно перемішайте. Всипте у посуд решту борошна і змінивши насадки із вінчиків на гаки, замісіть тісто або робіть це руками приблизно 5−7 хвилин. Воно має бути м’яким ніжним і ні в якому разі не забитим і не тугим.

3. Накрийте його вологим рушником і залишіть у теплому місці на 40−60 хвилин чи до збільшення його об'єму у 2−2,5 рази. Перекладіть перемішане тісто на стільницю, змащену олією, ніякого борошна тут підсипати ні в якому разі не потрібно. Олією змастіть і качалку. Розкачайте чи розтягніть руками тісто у пласт товщиною приблизно 1-, 5 см. На них викладіть повну чайну ложку начинки і підніміть краї заготовки вгору, як мішечок і дуже ретельно защипайте, а далі круговими рухами прокочуючи тісто між долонями, надайте пампуху круглу форму викладіть на стільницю швом донизу.

4. Накрийте начинені пампухи рушником і залишіть підходити. Викладіть пампух в олію нижньою стороною вгору і відразу накрийте посуд кришкою, як тільки він зарум’яниться з однієї сторони, переверніть його на іншу і уже кришкою не накривайте. Готові пампухи перекладіть на серветки для того, щоб вони увібрали зайвий жир. Повністю остудіть пампухи і лише після цього посипте цукровою пудрою.

Джерело: NV




Схожі новини: