З екологічними іграшками: у Києві з'явилася ялинка для енергодарців

Переглядів: 283

28 грудня 2023 09:30

З екологічними іграшками:  у Києві зявилася ялинка для енергодарців фото

В Києві, у Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України, відбулася волонтерська акція «Різдвяна ялинка для Енергодара».

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту.

"23 грудня 2023 р., більше ніж 60 працівників освіти, дехто - родинами, взяли участь у волонтерській акції "Різдвяна ялинка для Енергодара" за запрошенням Національного ботсаду, за кураторством наукового співробітника Ольги Похильченко.

Готувалися заздалегідь. Педагоги закладів освіти -  й ті, хто перебувають зараз в різних містах України, й ті, хто знаходяться поза межами держави -  готували екологічні, біорозкладні, іграшки. Організатори отримували відправлення з саморобними ялинковими прикрасами з різних куточків країни.

Погода приготувала свої сюрпризи: саме на момент прикрашання ялинки пішов легкий сніжок, створивши святкову різдвяну атмосферу.

Приємні спогади, веселі руханки, смаколики додали святкового настрою.

Учасники акції щиро привітали з днем народження колегу Ольгу Голованову. Подарунок від організаторів - іграшкова ялинка, яку зробила своїми руками до нашого свята Людмила Михайлова.

Ще відбувся невеликий благодійний аукціон, під час якого зібрали кошти на посилку із смаколиками для наймолодшого співробітника ЕЦТКС, який зараз боронить нашу державу на фронті.

Поряд з нами свої ялинки прикрасили донеччани і маріупольці. Приємно, що в цей день ми мали можливість зустрітися, отримати позитивні емоції, підтримати один одного.

Шановні енергодарці, хто зараз перебуває у Києві, відвідайте Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України, помилуйтеся "Енергодарською ялинкою", яку освітяни прикрашали з такою любов'ю, вірою у краще майбутнє для всіх нас!, - говориться у повідомленні.

В тему

Сьогодні  у Києві перебуває чимало мешканців Енергодара з родинами, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.

Від імені Енергодарської міської територіальної громади  міський голова Дмитро Орлов підписав Меморандум про співпрацю з департаментом суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації та Центром комунікації VcentriHUB щодо підтримки мешканців громади у Києві.

VcentriHUB - це безкоштовний відкритий громадський простір для всіх представників громадянського суспільства, який працює у Києві. Одним з напрямків діяльності хабу є робота з переселенцями. Для них на базі Центру організовуються різноманітні заходи: освітні, інформаційно-просвітницькі, громадські, культурні. У співпраці з волонтерськими та благодійними фондами проводяться тематичні воркшопи, тренінги, семінари тощо. Також організовується багато заходів для дітей: майстер-класи, перегляди мультфільмів, спілкування з однолітками і цікавими спікерами, заняття з психологами.

Переселенці можуть отримати в VcentriHUB комплексні консультації фахівців з соціальних питань, центру зайнятості, Пенсійного фонду, спеціалістів із юридичних питань, психологічну допомогу. Центр співпрацює з численними громадськими організаціями та державними структурами, допомагаючи громадянам отримати необхідну інформацію та підтримку.

 




Схожі новини: