Масована атака на Україну: вибухи у Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Львові, Запоріжжі

Переглядів: 249

29 грудня 2023 09:30

Масована атака на Україну: вибухи у Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Львові, Запоріжжі фото

Сьогодні вранці, 29 грудня 2023, Росія атакувала Україну ракетами та ударними дронами.

Вибухи в Києві

Уранці в Києві оголосили повітряну тривогу. У Київській міській військовій адміністрації попередили про загрозу застосування крилатих ракет. Також повідомили, що у Києві працює ППО.

Голова міста Віталій Кличко повідомив, що у Подільському районі палає складське приміщення. Всі служби на місці. У КМВА наголосили, що уламки впали також у Святошинському районі. За попередньою інформацією, є загоряння житлового багатоповерхового будинку.

Також вибухом пошкоджена будівля станції метро Лукʼянівська. Станція працює як укриття. Поїзди проїжджають станцію без зупинки.

Кількість госпіталізованих внаслідок обстрілу у Києві зросла до семи.

Вибухи у Харкові

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зранку повідомив, що окупанти завдали близько двадцяти ударів по місту Харків.  

І менш як за годину стало відомо про повторний обстріл Харкова. Жителів міста та області закликали перебувати в укриттях.

Унаслідок обстрілу Харкова загинув чоловік, якому було 35 років. Вісім осіб отримали поранення, повідомив Синєгубов. Зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури міста: медична установа, склади, цивільні підприємства.

Вибухи в Одесі

Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер близько опівночі розповів, що уламками збитого дрона пошкоджено багатоповерхівку в Одесі. Спалахнула пожежа. Жителів Одеси та область попросили бути в укриттях та безпечних місцях.

У Суспільному Одеса розповіли, що пожежу вже вдалося загасити. Зранку працюватиме оперативний штаб, куди можуть звертатися мешканці будинку щодо отримання допомоги за пошкоджене житло, повідомили у міськраді.

Вибухи у Львові

Уночі голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що на Львівщині є загроза застосування БпЛА. Пізніше стало відомо, що у Яворівському районі працювала ППО. За кілька годин на Львівщині знову оголосили повітряну тривогу, Козицький наголосив, що є ракетна загроза з літаків стратегічної авіації РФ. О восьмій ранку він попередив, що ракети летять на Львів і закликав жителів бути обережними.

За словами Козицького, є влучання у житловий будинок у Львові. На жаль, є постраждалі. В одному з ліцеїв міста почалася пожежа, ймовірно, через падіння уламків ракети.

Вибухи у Дніпрі

Начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак попередив про ракетну небезпеку в області, наголосив бути обережними жителям Кривого Рогу та Дніпра.

Суспільне Дніпро повідомили, що у місті пролунала серія вибухів, а пізніше загорівся один з торговельних центрів. Також у Дніпрі призупинено рух за тролейбусними маршрутами №19, А, Б та трамвайним маршрутом №11.

Голова Дніпра Борис Філатов повідомив, що внаслідок обстрілу Дніпра є загиблі та поранені.

Влучання у пологовий будинок в Дніпрі підтвердили у кабміні. За інформацією МОЗ, персонал і пацієнти перейшли в укриття і цілі.

Вибухи на Черкащині

Жителі Черкаської області повідомляють про вибухи. Водночас голова Черкаської ОВА Ігор Табурець попередив про підвищену ракетну небезпеку в області.

Вибухи у Запоріжжі

Уранці в Запорізькій області оголосили повітряну тривогу. У Суспільне Запоріжжя повідомили про вибухи у деяких районах Запоріжжя. Згодом повідомили про повторні вибухи у місті. Офіційної інформації наразі ще немає. 

Джерело: Вікна




Схожі новини: