Чули звуки вибухів: у Запорізькому районі працювали підрозділи ППО

Переглядів: 242

7 січня 2024 15:30

Чули звуки вибухів: у Запорізькому районі працювали підрозділи ППО фото

6 січня ввечері мешканці деяких районів Запоріжжя чули звуки вибухів.

Інформація про вибухи у ранковому зведенні про обстріли населенних пунктів регіону була відсутня. Пізніше начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко прокоментував ситуацію.

«Вчора ввечері під час масованої атаки України ворожими безпілотниками мешканці Запоріжжя та області могли чути звуки вибухів - працювали підрозділи ППО.

За попередньою інформацією, в Запорізькому районі в результаті бойової роботи було знищено російський безпілотник. Дякую нашим оборонцям неба за відмінну службу! Разом ми сильні!», - говориться у повідомленні, яке розміщено в телеграм-каналі очульника обласної військової адміністрації.

За інформацією Командування Повітряних Сил ЗСУ, у ніч на 7 січня 2024 року окупанти атакували 28-ма ударними БпЛА типу “Shahed-136/131” з району Приморсько-Ахтарськ – рф. та трьома зенітними керованими ракетами С-300 з окупованої Донеччини.

"Основні напрямки удару –  південь та схід.  21 ворожий БпЛА знищено силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Протиповітряна оборона працювала у межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької та Черкаської областей», - повідомило Командування ПС ЗСУ.

Ворог продовжує нищити інфраструктуру Запорізької області - минулої доби завдав 169 ударів по 22 населених пунктах.

Загарбники здійснили 5 РСЗВ-обстрілів Гуляйполя, Новодарівки та Малих Щербаків, 35 БПЛА-атак по Гуляйполю, Залізничному, Новоандріївці, Малій Токмачці, Новодарівці, Червоному, Левадному, Полтавці й Малим Щербакам, а також гатили з авіації по Оріхову, Новодарівці та П'ятихатках.

126 артобстрілів прийшлися по території Новоданилівки, Гуляйпільського, Новодарівки, Чарівного, Темирівки, Левадного, Полтавки, Роботиного, Малинівки, Кам'янського, П'ятихаток, Лобкового та інших прифронтових міст і сіл.

Надійшло 6 повідомлень про руйнування житлових будинків. Мирні жителі не постраждали.




Схожі новини: