Зеленський у Давосі зустрівся зі Столтенбергом

Переглядів: 315

16 січня 2024 13:40

Зеленський у Давосі зустрівся зі Столтенбергом фото

Президент Володимир Зеленський у швейцарському Давосі на полях Всесвітнього економічного форуму зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це повідомляє Офіс президента України. За словами Зеленського, із генсеком НАТО вони обговорили ситуацію на полі бою, оборонні потреби України та подальше посилення української системи ППО. 

Президент поінформував про масовані російські обстріли українських міст і громад, які відбулися останнім часом.

Крім того, на зустрічі йшлося про підготовку наступного саміту НАТО у Вашингтоні.

За інформацією Офісу президента України, Зеленський наголосив, що Україна очікує на Вашингтонському саміті ухвалення рішень, які наблизять її членство в НАТО.

Також було відзначено важливість підписання двосторонньої угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Великою Британією в межах спільної декларації G7, ухваленої на попередньому саміті НАТО у Вільнюсі.

Зеленський подякував генеральному секретарю НАТО за стійку підтримку з боку Альянсу в захисті від російського вторгнення.

Нагадаємо: Президент України 15 січня прибув до Швейцарії та вже провів переговори з  президенткою країни Віолою Амгерд. Після зустрічі Амгерд підтвердила наміри країни організувати мирну конференцію щодо України на найвищому рівні.

У вівторок 16 січня Зеленський зустрінеться з главою Єврокомісії та виступить зі спеціальною промовою на Всесвітньому економічному форумі.

Джерело: Українська правда




Схожі новини: