"Таке можливо": військовий експерт про ймовірний "божевільний" удар Росії

Переглядів: 343

17 січня 2024 21:15

Таке можливо: військовий експерт про ймовірний божевільний удар Росії фото

В Європі все частіше обговорюють можливий напад Росії на одну з країн НАТО.

Протягом останнього часу в західних ЗМІ все частіше порушується питання ймовірного нападу Росії на якусь із країн НАТО. Наприклад, про це нещодавно писало відоме німецьке видання Bild. За його даними, Німеччина готується до війни з Росією. А за даними польських ЗМІ, Міністерство національної оборони оприлюднило постанову, в якій ідеться про те, що в разі оголошення мобілізації під час війни польські військовозобов’язані повинні з’явитися до військоматів протягом 6 годин. За порушення мобілізаційного законодавства польським ухилянтам загрожує до 5 років позбавлення волі.

Ця низка новин може свідчити про те, що можливий напад Росії в Європі обговорюватимуть частіше.

Український військовий експерт Петро Черник на запитання ТСН.ua про те, чи можлива війна Росії з НАТО, відповів так: "Абсолютно. Від "божевільних" можно очікувати чого завгодно. Чи можливий удар "божевілля" Російської Федерації по якійсь із країн НАТО? Можливий. Я не знаю, чи це станеться, але таке можливо".

Він додає: "Давайте дамо самі собі відповідь на таке запитання: у грудні 2021 року допускали, що по Україні будуть ракетні удари такого типу і що буде повноцінне вторгнення? Думаю, що ні. А це сталося. Тому від них можно очікувати будь-чого".

До цього Петро Черник додає, що в більшості країн передбачена мобілізація цивільних у разі війни, але у кожної з країн покарання за ухиляння відрізняється.

За даними відкритих джерел, наприклад, у Фінляндії ухилянта можуть покарати позбавленням волі на 173 дні, в Литві – 3 роки в'язниці, в Китаї – до 3 років в’язниці.

Джерело: ТСН

 




Схожі новини: