Голова Запорізької ОДА Юрій Малашко: Не маю бажання коментувати будь-що, що не є указом Президента України

Переглядів: 312

26 січня 2024 18:03

Голова Запорізької ОДА Юрій Малашко: Не маю бажання коментувати будь-що, що не є указом Президента України фото

Сьогодні на традиційному п“ятничому брифінгу голова Запорізької облдержадміністрації, начальник ЗОВА Юрій Малашко зробив заяву для ЗМІ.

“Станом на сьогодні продовжую здійснювати керівництво діяльністю обласної державної адміністрації. Відповідаю за реалізацію законів України, актів Президента України, Кабміну, Верховної Ради, а також за завдання, віднесені законодавством України до повноважень голови ОДА.

Не маю бажання коментувати будь-що, що не є указом Президента України. Працюю далі разом з командою над зміцненням нашої оборони та вирішенням всіх проблемних питань в області. Буду наближати перемогу в цій війні, незалежно від посади”, - зазначив Юрій Малашко.

На запитання автора цих рядків, яке досягнення на посаді голови Запорізької ОДА він вважає найголовнішим, Юрій Анатолійович повідомив, що його команда готує звіт про роботу в минулому році. Він буде оприлюднений орієнтовно 10 лютого.

- Найбільшим досягненням за рік була підтримка наших Сил оборони, сума склала майже 1,5 млрд гривень, - підкреслив Юрій Малашко. - Це найголовніше! Абияк допомагати - ми не могли цього допустити.

Ми маємо допомагати і будемо допомагати нашим військовим, щоб на лінії фронту їм було  безпечніше, і ми могли і далі просуватися вперед.

Нагадаємо, кілька днів тому Кабмін на своєму засіданні погодив проєкти указів Президента щодо звільнення Юрія Малашка з посади голови Запорізької обласної державної адміністрації і призначення на цю посаду Івана Федорова, який на даний час є Мелітопольським міським головою.

Ці кадрові рішення уряду викликали великий резонанс, особливо в місцевих ЗМІ.

Багато медійників, правда, плутало дві різні структури - обласну державну адміністрацію і обласну військову адміністрацію. Вони інформували своїх читачів, що Кабмін погодив призначення Федорова на посаду “голови ОВА”, хоча така посада взагалі не існує.

В Україні є посада “голова обласної державної адміністрації”, на яку кандидат призначається указом Президента за поданням Кабміну. І є посада “начальник обласної військової адміністрації”, на яку кандидат призначається указом Президента за поданням Головнокомандувача ЗСУ чи відповідної ОДА.

А деякі журналісти пішли ще далі - вони написали, що уряд звільнив Малашка і призначив на цю посаду Федорова, хоча за законом це прерогатива виключно Президента України. Справедливості заради треба зазначити, що першоджерелом “дези”, як не дивно, став представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. Бо саме він повідомив, що Кабінет Міністрів звільнив з посади голови Запорізької ОВА Юрія Малашка.

«Призначено Федорова Івана Сергійовича головою Запорізької обласної державної адміністрації, - повідомив у телеграм-каналі Мельничук. На нього і посилалися медійники. Згодом своє повідомлення Тарас Мельничук відредагував - привів у відповідність до офіційного повідомлення пресслужби Кабміну.

 


 




Схожі новини: