Стильний та функціональний дизайн ванної кімнати: про що варто подбати?

Переглядів: 340

26 січня 2024 19:40

Стильний та функціональний дизайн ванної кімнати: про що варто подбати? фото

Створення стильного та функціонального дизайну інтер'єру ванної кімнати може перетворити звичайне приміщення на привабливий та зручний простір. Щоб досягти гарного результату необхідно зробити декілька наступних кроків:

Визначте свій стиль

Визначте стиль, який вам найбільше подобається: сучасний, класичний, мінімалістський, ф'южн або навіть екологічний. Це допоможе вам вибрати матеріали, кольори та меблі, які відповідають вашим вимогам. 

Планування та зонування

Обміркуйте розташування всіх елементів, таких як раковина, ванна, душовий куточок та унітаз. Врахуйте доступність та легкість використання кожного елемента.  Зонування допоможе визначити, які області слід відвести простір для вологих і сухих зон. Зонувати приміщення можна за допомогою кольорів, матеріалів - гарно себе зарекомендувала себе мозаїка скляна, хоча більшою мірою мова йде про розмаїття кольорів.  

Зберігання та організація

Вбудовані шафи, полиці та ящики можуть забезпечити зберігання необхідних предметів та підтримувати порядок. Подумайте про те, щоб використовувати вертикальний простір для полиць або підвісних шаф, якщо площа обмежена.

Освітлення

Висвітлення має ключове значення для створення атмосфери та забезпечення функціональності. Використовуйте різні джерела світла, такі як стельові, настінні та підсвічування дзеркал, щоб забезпечити яскравість та затишок.

Матеріали та кольори

Виберіть матеріали та кольори, які не тільки відповідають вашому стилю, а й прості у догляді. Використовуйте вологостійкі та антиковзні матеріали для підлоги, стін та поверхонь. Гарно зарекомендували себе плитка з травертину, мозаїка зі скла тощо. 

Вентиляція

Правильна вентиляція у ванній кімнаті вкрай важлива для запобігання утворенню плісняви та неприємних запахів. Встановіть витяжний вентилятор чи вікно, яке забезпечить ефективне провітрювання простору.

Дзеркала та аксесуари

Дзеркала можуть зробити ванну візуально більше і яскравіше. Виберіть дзеркала з підсвічуванням або покриттям, що антизапотіває, для додаткової зручності. Аксесуари, такі як тримачі для рушників, гачки, мильниці та полиці, допоможуть доповнити дизайн та підвищити функціональність ванної кімнати.

Рослини та декор

Додайте зелень та декоративні предмети для створення приємної атмосфери. Рослини не лише прикрасять приміщення, а й покращать якість повітря. Виберіть рослини, які добре адаптуються до вологих умов, таких як папороть, алое або спатифілум.

Економія води та енергії

Розгляньте можливість встановлення змішувачів з функцією зниження витрати води та подвійного змиву для туалету. Це допоможе знизити споживання води та заощадити на рахунках за комунальні послуги. Крім того, використовуйте енергозберігаючі світлодіодні лампи для освітлення.

Ремонт та обслуговування

Виберіть матеріали та рішення, які полегшать ремонт та обслуговування у довгостроковій перспективі. Це може включати використання знімних панелей для доступу до прихованої сантехніки або вибір якісних змішувачів із тривалим терміном служби тощо.




Схожі новини: