Що потрібно Україні для звільнення Криму: відповідь експерта

Переглядів: 288

29 січня 2024 16:10

Що потрібно Україні для звільнення Криму: відповідь експерта фото

Військовий експерт Петро Черник заявив, що Україні легше повернути Крим, ніж Донбас. Він зазначив, що Україна має отримати "багато" далекобійної зброї.

"Треба упідводнити Кримський міст. Якщо це стається – ми зможемо досягти цієї стратегічної мети. Крім того, потрібно закрити повітряний простір над півостровом і збивати все, що туди рухається: ІЛ-76 чи А-164. І топити всі великі десантні кораблі. Це цілком можливо за допомогою F-16, є хороші ракети з дальністю до 900 км. Тобто літак навіть не буде заходити в зону ризику збиття противником", – сказав експерт в ефірі телемарафону. 

Втім, за словами експерта, для реалізації цього плану, Україна має отримати "багато" такої зброї. На думку Черника, США її має достатньо, щоб вирішити питання з Кримом. 

"Але, на превеликий жаль, там є дуже багато політики і страхів, які адміністрація президента Байдена боїться перетинати в частині ядерного блефу, яким Путін лякає весь світ. Що стосується артилерійських снарядів, то хочу нагадати, що РФ залишається лідером з їхнього виробництва – це, приблизно, 125-130 тисяч на місяць. США тільки восени вийшли на виробництво 50 тисяч на рік", – пояснює Черник. 

Російсько-українська війна триває: що важливо знати 

Протягом минулої доби, 28 січня, українська авіація завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу російських окупантів. Крім того, Сили ППО знищили одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Тільки на Таврійському напрямку минулої доби знищено 567 російських окупантів та 37 одиниць їхньої техніки. Також, на цьому напрямку минулої доби нейтралізовано або знищено 207 ворожих БпЛА різних типів.

Джерело: УНІАН




Схожі новини: