Дієтолог розповіла, чому вранці варто пити не каву, а чай
4 лютого 2024 18:40
Багато людей починають свій день із чашечки кави, щоб підбадьоритися. Однак, як виявилося, чай може бути більш корисним варіантом.
Дієтологиня Авні Каул поділилася з Health Shots своєю думкою про те, чому чай може бути більш корисним варіантом, незважаючи на те, що у кави теж є свої переваги. Експертка виділила 5 причин, через які варто віддати перевагу іншому напою.
Знижений вміст кофеїну
Кофеїн міститься як у каві, так і в чаї, але його вміст у чаї нижчий. Це робить чай безпечнішим для вживання у великих кількостях, оскільки кофеїн може спричиняти такі побічні ефекти, як нервозність, занепокоєння і порушення сну.
Ніжне пробудження
Кава може забезпечити миттєвий приплив енергії, але це може бути занадто різким для деяких людей, особливо вранці. Чай містить амінокислоту L-теанін, яка чинить заспокійливу дію і може врівноважувати стимулюючу дію кофеїну. Це може призвести до більш поступового і м’якого пробудження.
Гідратація
Кава є сечогінним засобом, що означає, що вона може призвести до зневоднення. Чай, навпаки, сприяє гідратації, оскільки це насамперед вода.
Антиоксиданти
Чай, особливо зелений чай, багатий на антиоксиданти. Антиоксиданти допомагають захистити клітини від пошкоджень, що може знизити ризик розвитку деяких захворювань.
Чутливість шлунка
Кава може бути більш кислою, ніж чай, що може викликати дискомфорт у шлунку в деяких людей. Чай, як правило, м’якше діє на шлунок.