Екскурсійну діяльність поставив на паузу: один з найвідоміших запорізьких гідів захищає країну

Переглядів: 284

12 лютого 2024 17:50

Екскурсійну діяльність  поставив на паузу:  один з найвідоміших запорізьких гідів  захищає країну фото

У війську українському вдягли однострій дуже різні люди, котрі об’єднані спільним прагненням захистити Батьківщину та витурити окупанта за межі рідної країни.

За мирних часів вони займалися своїми мирними справами, але все змінило повномасштабне вторгнення «асвабадителєй».

«Й дотепер до мене подекуди звертаються з проханнями провести екскурсію по Запоріжжю чи прочитати історичну лекцію про наш козацький край, — розповідає солдат 151-ї окремої механізованої бригади Роман. - Завжди погоджуюсь, але з уточненням, що це буде трохи згодом – опісля нашої Перемоги».

На його бушлаті шеврон із написом «Запорожець» із зображенням однойменного «горбатого» автомобіля, а також планка з позивним «Акбаш».

Під цим псевдо його знає чимало мешканців Запоріжжя, адже у цивільному житті Роман був відомим журналістом, знаним громадським діячем та краєзнавцем, що переймався історією рідного міста, захищав його історично-архітектурну спадщину Запоріжжя й проводив популярні екскурсії та лекції на історичні тематики.

«Екскурсіями почав займатися півтора десятка років тому. Обираю цікаві куточки Запоріжжя та запрошую охочих прогулятися. Почасти на таких екскурсіях збиралося кількадесят зацікавлених, а подекуди й побільше бувало», - згадує Роман.

Та з торішньої осені екскурсійну діяльність Роман поставив на паузу.

«Зараз у всіх свідомих патріотів України є куди більш нагальні справи. У Запоріжжі, що зовсім поруч із фронтом, це неможливо не усвідомлювати. Навесні 2022-го почав свою службу в лавах одного з добровольчих формувань Запорізької територіальної громади, заразом й екскурсійну діяльність продовжував, аж доки на початку листопада 2023 року не долучився до лав ЗСУ», - розповідає він.

Підрозділ, куди був направлений Роман, має технічний профіль.

«Спочатку, зізнаюся, це трохи збентежило, бо я ж зовсім гуманітарій. А тут взаємодія з військовою технікою та озброєнням. Та нічого, пристосувався. Коли випадають вільні хвилинки, то продовжую писати про історію нашого краю на своїх сторінках у соціальних мережах. Як тільки переможемо, у чому ні на мить не сумніваюся, то й продовжимо знову мандрувати – у часі та по Запоріжжю», - запевняє Роман.

Джерело: фейсбук-сторінка 151-ї окремої механізованої бригади ЗСУ




Схожі новини: