"Ланцюжок незламності": у Запоріжжі патріотична акція об'єднала понад 300 учасників

Переглядів: 381

16 лютого 2024 19:00

Ланцюжок незламності: у Запоріжжі патріотична акція обєднала понад 300 учасників фото

Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну, студентська спільнота фахових коледжів Запорізької області та представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки взяли участь у патріотичній акції «Ланцюжок незламності».

Захід відбувся у День єдності України в рамках вшанування річниці Революції гідності та увічнення пам’яті героїв Небесної Сотні і об’єднав більше 300 учасників: військовослужбовців Збройних Сил України, які після отриманих поранень та набуття статусу обмеженої придатності продовжують військову службу в ТЦК та СП, студентів та викладачів 11 фахових коледжів Запорізької області (в тому числі ті, що виїхали з окупованих територій), представників громадських та волонтерських організацій, представників ЗМІ.

Розуміючи важливість висвітлення ролі військовослужбовців у захисті нашої країни та належне вшанування воїнів, організатори та всі учасники заходу поставили метою зустрічі виховання патріотизму, спонукання кожного до осмислення себе як частинки великого Українського народу, пробудження національної самосвідомості, формування у молодого покоління поваги до військових, захисників та захисниць України.

«Це – перший захід в низці нашого символічного «ланцюжка незламності». Такі заходи заплановані і невдовзі відбудуться у кожному закладі фахової передвищої освіти нашої області, на території кожної територіальної громади. Бо в єдності «ланцюжка» – наша сила, наш внесок до якнайшвидшої беззаперечної перемоги» – каже Наталя Величко, представник громадської організації «Наші мрії».

«Ця акція не просто так називається «Ланцюжком незламності», розповіла директор Економіко-правничого фахового коледжу Олена Грибанова, - сьогодні, на 722 добу повномасштабної війни дуже важливо підтримувати зв’язок всіх українців і пам’ятати за що воює кожен і кожна.

Бійці передали з фронту відстріляні гільзи – представники громадських організацій перетворили їх на символічних янголів-охоронців, а студенти Економіко-правничого фахового коледжу розфарбували їх в національні кольори і з вдячністю та шаною подарували військовослужбовцям – представникам Збройних сил, Так і будується ланцюжок незламності нашої країни!».

Запрошені військовослужбовці розповіли про те, що їх надихає, про особливості своєї служби, про її цінність у теперішній час.

«Ми неодмінно переможемо, адже ми – вмотивовані, всі ми навіть після серйозних поранень, знову повертаємося до військової служби" – говорять бійці, – "ми на своїй, Богом даній землі, тому перемога буде за нами! Ніхто, крім нас!».

"Для студентської молоді це – гарна нагода поспілкуватися, познайомитися з цікавими людьми, які творять сучасну українську історію. Ми всі сьогодні – свідки історичних подій, які кожен із нас щодня творить на своєму місці, працюючи для того, щоб війна якнайшвидше завершилася перемогою України. Щиро дякуємо всім захисникам України за те, що вони роблять для нас! Слава Україні!», – зазначила Юлія Дольніцина – голова студентської ради Економіко-правничого фахового коледжу.

Дуже багато питань від студентів було присвячено тому як цивільні громадяни України можуть наближати перемогу.

Військові зазначають: можна здавати кров, підтримувати військовослужбовців морально і донатами, але найголовніше для представників студентської молоді - багато і сумлінно вчитися, здобувати фахову освіту, щоб після перемоги бути готовими відновлювати нашу країну.

Організатори заходу – ВСП «Економіко-правничий фаховий коледж Запорізького національного університету» за підтримки Ради директорів фахових коледжів Запорізької області, громадська організація «Наші мрії», волонтерська група «Веста» та Запорізький обласний ТЦК та СП.

Джерело: Запорізький обласний ТЦК і СП




Схожі новини: