«І буде весна!»: у Запоріжжі погасили поштовий блок зі знаковими світлинами

Переглядів: 266

23 лютого 2024 18:40

«І буде весна!»: у Запоріжжі погасили  поштовий блок зі знаковими світлинами фото

Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення, а також десятиліття війни з країною-агресоркою Укрпошта випустила новий поштовий випуск під назвою «І буде весна!». У його  основі  -  особливі фотографії.

"Фотографії війни, які завжди викликатимуть у нас найсильніші емоції. Які розлетілися всім світом та отримали широке визнання. На яких зафіксовано складні, разючі, чуттєві та життєствердні моменти останніх 10 років життя в умовах війни.

До 10-річчя українського спротиву ми вирішили відтворити мистецтво фотографії у цінному для філателістичного світу форматі - поштових марках", - так анонсує Укрпошта поштовий випуск  «І буде весна!».

З 2014 року Україна веде свою боротьбу за власну ідентичність та право називатися вільною та незалежною державою. Кожна марка поштового блоку представлена у вигляді знакової світлини, що символізує незламність нашого народу та героїчний спротив проти російського загарбника.

На поштовому блоці - видатні знімки:

«Захоплення аеропорту «Бельбек». Севастополь, 2014 р.» - Куба Камінський;
«Кохання не спинити! Харків, 2022 р.» - Сергій Бобко для AFP ( фото з весілля медиків-волонтерів) ;
«Світло переможе! «Азовсталь». Маріуполь, 2022 р.» - Дмитро «Орест» Козацький (воїн у променях сонця на  меткомбінаті);
«Руки піхотинця. Бахмут, 2023 р.» - Максим Дондюк (світлина рук піхотинця 28-ї бригади з позивним «Сніжок» в окопі).

Дизайнер поштового блоку, листівок, конвертів та штемпелів - Володимир Таран.

Сьогодні Запорізька дирекція (філія) АТ "Укрпошта" провела спецпогашення нового поштового випуску.

До урочистого погашення, як повідомляє сайт облдержадміністрації,  долучився перший заступник голови ЗОДА Руслан Мовчан.

- Ті кадри та світлини, які зображені на марках «І буде весна!», облетіли весь світ. Вони об’єднали весь цивілізований світ, що підтримує наш народ у боротьбі за незалежність, в боротьбі за ідентичність. Кожен з нас впевнений в тому, що буде весна і буде наша перемога, - наголосив Руслан Мовчан.

Тираж нового блоку 250 000 примірників, вартість - 90 грн, У блок входить 2 марки номіналу F (вартість однієї марки 30 грн) та 2 марки номіналу U (вартість однієї марки  15 грн).




Схожі новини: